Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Zoete Paashaasjes

Zoete broodjes in de vorm van Paashaasjes, leuk versierd met snorhaartjes van spaghetti en oogjes van rozijnen.

4 - 6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zoete Paashaasjes

Bakgerei:

papier

Voor het deeg:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
75 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 tl zout
275 ml water
50 g boter of margarine

Voor het bestrijken en versieren:

1 ei
paar spaghetti stengels
rozijnen

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Meng de bloem met de gist in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed alles met een mixer met deeghaken, eerst op de laagste stand en daarna ongeveer 5 minuten op de hoogste stand tot een glad deeg. Laat het deeg op kamertemperatuur 15 minuten rijzen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 15 minuten

2

Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ca. 1 cm dikte. Leg uw haassjabloon op het deeg en snijd met een mes de haas uit. Leg de haas op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit totdat u bijna al het deeg hebt gebruikt. Van het overige deeg poten en neuzen vormen en op de hazen leggen. Klop het ei even los en bestrijk de hazen ermee.

3

Van de spaghetti maakt u baardharen, de rozijnen kunt u gebruiken voor de ogen (deze even licht aandrukken). Laat de hazen 45 minuten narijzen bij kamertemperatuur.

4

Schuif de bakplaat in de oven. Haal de Paashazen na het bakken van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Zoete Paashaasjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2177 kJ
520 kcal
1101 kJ
263 kcal
Vet 10.20 g 5.15 g
Koolhydraten 90.43 g 45.67 g
Eiwit 14.66 g 7.41 g