Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Zoete Paashaasjes

Zoete broodjes in de vorm van Paashaasjes, leuk versierd met snorhaartjes van spaghetti en oogjes van rozijnen.

4 - 6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zoete Paashaasjes

Bakgerei:

papier

Voor het deeg:

500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
75 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 tl zout
275 ml water
50 g boter of margarine

Voor het bestrijken en versieren:

1 ei
paar spaghetti stengels
rozijnen

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Meng de bloem met de gist in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed alles met een mixer met deeghaken, eerst op de laagste stand en daarna ongeveer 5 minuten op de hoogste stand tot een glad deeg. Laat het deeg op kamertemperatuur 15 minuten rijzen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 15 minuten

2

Rol het deeg vervolgens uit tot een plak van ca. 1 cm dikte. Leg uw haassjabloon op het deeg en snijd met een mes de haas uit. Leg de haas op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit totdat u bijna al het deeg hebt gebruikt. Van het overige deeg poten en neuzen vormen en op de hazen leggen. Klop het ei even los en bestrijk de hazen ermee.

3

Van de spaghetti maakt u baardharen, de rozijnen kunt u gebruiken voor de ogen (deze even licht aandrukken). Laat de hazen 45 minuten narijzen bij kamertemperatuur.

4

Schuif de bakplaat in de oven. Haal de Paashazen na het bakken van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Zoete Paashaasjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2177kJ
520kcal
1101kJ
263kcal
Vet 10.20g 5.15g
Koolhydraten 90.43g 45.67g
Eiwit 14.66g 7.41g