Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Yoghurttaart met munt en fruitsalade

Voor wie eens wat anders wil. Een spannende combnatie, yoghurttaart met honing, een fruitsalade met munt.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Yoghurttaart met munt en fruitsalade

Bakgerei:

springvorm 24 cm
mixer met garden

Voor de yoghurttaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
60 g boter of margarine
50 g honing (vloeibaar)
4 - 5 takjes munt (vers)
1 liter Griekse of Turkse yoghurt

Voor de garnering:

250 g ananas (vers)
3 kiwi's
100 g honing (vloeibaar)
150 g aardbeien
100 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de honing in een bakje met heet water, zodat het extra dun wordt. Schenk spiraalsgewijs wat honing (ca. 50 ml) over de bodem.

2

Pluk de muntblaadjes af en hak deze fijn. Bereid de taart volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg ¾ van de munt toe. Laat de yoghurttaart opstijven in de koelkast.

3

Snijd de ananas en kiwi's in kleine puntjes. Was de aardbeien, snijd grote vruchten in vieren, halveer de kleinere. Breng het water met de honing en vanillesuiker al roerend aan de kook, zorg dat het een gladde saus wordt. Kook het zonder roeren nog 2 minuten door. Schenk de hete siroop bij het fruit en schep het om.

4

Snijd de yoghurttaart in punten en verdeel ze over ontbijtbordjes. Schep bij elke yoghurttaart punt wat fruit met siroop en bestrooi de borden met de rest van de munt.

Voedingswaarden Voor het recept Yoghurttaart met munt en fruitsalade

PER PORTIE/STUK Per 100 g / ml
Energie 1252kJ
299kcal
578kJ
138kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g