Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Yoghurttaart met munt en fruitsalade

Voor wie eens wat anders wil. Een spannende combnatie, yoghurttaart met honing, een fruitsalade met munt.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Yoghurttaart met munt en fruitsalade

Bakgerei:

springvorm 24 cm
mixer met garden

Voor de yoghurttaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
60 g boter of margarine
50 g honing (vloeibaar)
4 - 5 takjes munt (vers)
1 liter Griekse of Turkse yoghurt

Voor de garnering:

250 g ananas (vers)
3 kiwi's
100 g honing (vloeibaar)
150 g aardbeien
100 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de honing in een bakje met heet water, zodat het extra dun wordt. Schenk spiraalsgewijs wat honing (ca. 50 ml) over de bodem.

2

Pluk de muntblaadjes af en hak deze fijn. Bereid de taart volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg ¾ van de munt toe. Laat de yoghurttaart opstijven in de koelkast.

3

Snijd de ananas en kiwi's in kleine puntjes. Was de aardbeien, snijd grote vruchten in vieren, halveer de kleinere. Breng het water met de honing en vanillesuiker al roerend aan de kook, zorg dat het een gladde saus wordt. Kook het zonder roeren nog 2 minuten door. Schenk de hete siroop bij het fruit en schep het om.

4

Snijd de yoghurttaart in punten en verdeel ze over ontbijtbordjes. Schep bij elke yoghurttaart punt wat fruit met siroop en bestrooi de borden met de rest van de munt.

Voedingswaarden Voor het recept Yoghurttaart met munt en fruitsalade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1252 kJ
299 kcal
578 kJ
138 kcal
Vet 17.43 g 8.03 g
Koolhydraten 28.71 g 13.23 g
Eiwit 5.62 g 2.59 g