Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Wolken Paastaart met paashaas

Deze paastaart van Wolken vanille cake is heel feestelijk voor bij de paasbrunch. Bestrijk de taart met passievruchten room en versiert deze met paaseitjes en een chocolade paashaas. De mooie taartrand van lange vingers maak je helemaal af als je er een mooi gekleurd lint omheen strikt.

ongeveer 10 - 12 taarten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken Paastaart met paashaas

Bakgerei:

mixer met garden
bakplaat
springvorm (24 cm)
zeef
decoratielint

voor de Wolken Paastaart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille of Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren (m, kamertemperatuur)

voor de room:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml water
2 passievruchten vruchtvlees

voor decoratie:

2 pakken lange vingers
250 g chocolade paaseitjes
ongeveer 100 - 150 g melk chocolade paashaas

preparation

Bereiding

Beslag maken en bakken Wolken cake

Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over springvorm. Strooi ¼ deel van de poedersuiker met een zeefje over de cake . Bak de cake in ca. 50-55 minuten gaar. Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 50 - 55 minuten

Bestrijken met passievruchten room

Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng als laatste het vruchtvlees van de passievruchten erdoor. Verdeel de banketbakkersroom over de boven- en zijkant van de cake.

Taartrand met lange vingers

Plak aan de zijkant van de cake de lange vingers naast elkaar en bind ze vast met het lint.

Decoratie met chocolade paashaas en -eitjes

Zet de paashaas in het midden van de cake en strooi de eitjes eromheen.

Voedingswaarden Voor het recept Wolken Paastaart met paashaas

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2533kJ
605kcal
1135kJ
271kcal
Vet 22.40g 10.04g
Koolhydraten 75.86g 34.02g
Eiwit 9.08g 4.07g