Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De orginele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels.

4 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Voor de Eton Mess:

700 g stoofperen (zelfgemaakt of uit pot)
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
2 stroopwafels

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met gardes
4 glazen of kommetjes

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 60 Minuten

2

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.

4

Bak de Meringue in ongeveer 60 minuten op 120º C gaar. Laat de oven hierna dicht en laat de Meringues ongeveer twee uur drogen.

5

Eton Mess maken

Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels.

6

Klop de slagroom met de Klop-fix stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.

7

Laat de stoofpeertjes uitlekken.

8

Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasje mooi vol zijn.

9

Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels over te strooien.

Voedingswaarden Voor het recept Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2433 kJ
581 kcal
779 kJ
186 kcal
Vet 25.97 g 8.32 g
Koolhydraten 80.78 g 25.89 g
Eiwit 5.05 g 1.62 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no