Noten-karamel Pavlova met pure chocolade
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Baktijd
60 min
Temperatuur heteluchtoven: 100 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C
Doe de mix voor Meringue en het water in een smalle hoge beslagkom en meng het kort door elkaar.
Klop de Meringue met de mixer met garden op de hoogste stand in min. 4 minuten stijf. De Meringue is stijf genoeg als de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de Meringue eruit loopt.
Maak een Pavlova van ongeveer 20 cm doorsnede. Maak met een lepel speelse pieken, zodat je mooie grillige Pavlova krijgt.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Pavlova gaar in ongeveer 60 minuten.
Zet aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de Pavlova minimaal 2 uur in de oven rusten. Laat de oven dicht.
Opstijftijd
120 min
Verwarm het water en de suiker in een ruime pan met dikke bodem.
Verhit de pan op matig vuur zodat de suiker smelt en bruin wordt en roer af en toe door. Voeg, als de suiker een gouden amberkleur heeft, de boter beetje voor beetje toe en terwijl je roert met een garde.
Verwarm ondertussen in een andere pannetje de room. Schenk de warme room langzaam bij de warme suiker massa en laat dit ca. 7 minuten zachtjes koken.
Smelt de chocolade au bain marie (in een glazen of metalen bakje bovenop een pannetje met warm water.)
Schenk de warme noten-karamel over de Pavlova. Druppel met een lepel de gesmolten chocolade speels over de Pavlova.
Vergelijkbare recepten