Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Winterse cupcakes met sneeuwvlokken

Een kopje warme chocolade melk, heerlijke cupcakes. Zo overleef je de winter wel ;-)

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse cupcakes met sneeuwvlokken

Extra nodig:

1 verpakking Cupcake vormpjes
bakpapier wit/doorzichtig
spuitzak met klein glad spuitmondje
spuitzak met groot kartel spuitmondje
papier en stift/pen/potlood

Voor de sneeuwvlokken:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water
125 - 150 g poedersuiker
25 g cacao

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen blauw

preparation

Bereiding

1

Teken op een wit papier de sneeuwvlokken. Leg het papier op een bakplaat en bedek met het bakpapier. Je kunt straks de vormen met de icing gemakkelijk overtrekken (zie ook de foto).

2

Icing maken

Maak de icing door de inhoud van het zakje Mix voor Meringue mengen met 60 ml water. Roer rustig door en laat een uurtje staan. Voeg er dan de gezeefde poedersuiker aan toe en roer goed door. De icing moet zo dik zijn als pindakaas.

3

Doe de icing in een spuitzak met een dun spuitmondje en spuit de sneeuwvlokken op het bakpapier. Laat minstens 24 uur drogen. Tip! Heb je minder tijd? Dan kun je het drogen versnellen door je oven op 30 graden hetelucht in te stellen. Zet de bakplaat er 2-3 uur in om de sneeuwvlokken versneld te drogen. Hou de ovendeur open door er een pollepel tussen te steken, zo kan het vocht makkelijker weg.

4

Maak de cupcakes volgens aanwijzing op het pak. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 Minuten

5

Maak de licht topping door de Dr. Oetker Topping Wit in een bakje te mengen meteen klein beetje blauwe kleurstof totdat je een mooie lichtblauwe kleur krijgt.

6

Doe de topping in een spuitzak met het kartelmondje en spuit de topping op de cupcakes. Versier iedere cupcake met een icing sneeuwvlok.

Voedingswaarden Voor het recept Winterse cupcakes met sneeuwvlokken

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1315kJ
314kcal
1415kJ
338kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g