Winterse cupcakes met sneeuwvlokken

Een kopje warme chocolade melk, heerlijke cupcakes. Zo overleef je de winter wel ;-)

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse cupcakes met sneeuwvlokken

Extra nodig:

1 verpakking Cupcake vormpjes
bakpapier wit/doorzichtig
spuitzak met klein glad spuitmondje
spuitzak met groot kartel spuitmondje
papier en stift/pen/potlood

Voor de sneeuwvlokken:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water
125 - 150 g poedersuiker
25 g cacao

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen blauw

preparation

Bereiding

1

Teken op een wit papier de sneeuwvlokken. Leg het papier op een bakplaat en bedek met het bakpapier. Je kunt straks de vormen met de icing gemakkelijk overtrekken (zie ook de foto).

2

Icing maken

Maak de icing door de inhoud van het zakje Mix voor Meringue mengen met 60 ml water. Roer rustig door en laat een uurtje staan. Voeg er dan de gezeefde poedersuiker aan toe en roer goed door. De icing moet zo dik zijn als pindakaas.

3

Doe de icing in een spuitzak met een dun spuitmondje en spuit de sneeuwvlokken op het bakpapier. Laat minstens 24 uur drogen. Tip! Heb je minder tijd? Dan kun je het drogen versnellen door je oven op 30 graden hetelucht in te stellen. Zet de bakplaat er 2-3 uur in om de sneeuwvlokken versneld te drogen. Hou de ovendeur open door er een pollepel tussen te steken, zo kan het vocht makkelijker weg.

4

Maak de cupcakes volgens aanwijzing op het pak. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 Minuten

5

Maak de licht topping door de Dr. Oetker Topping Wit in een bakje te mengen meteen klein beetje blauwe kleurstof totdat je een mooie lichtblauwe kleur krijgt.

6

Doe de topping in een spuitzak met het kartelmondje en spuit de topping op de cupcakes. Versier iedere cupcake met een icing sneeuwvlok.

Voedingswaarden Voor het recept Winterse cupcakes met sneeuwvlokken

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1315 kJ
314 kcal
1415 kJ
338 kcal
Vet 12.91 g 13.88 g
Koolhydraten 44.71 g 48.08 g
Eiwit 4.01 g 4.31 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no