Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Water coloring cookies

Helemaal hip: watercoloring. Zo maak je deze leuke koekjes.

over 10 - 15 koekjes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Water coloring cookies

Bakgerei:

plasticfolie
1 deegroller
1 uitsteekvormpje rond of een klein glas met smalle rand
bakpapier
penseel

Voor de koekjes:

70 g margarine
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g basterdsuiker (witte)
1 ei kamertemperatuur
200 g bloem (en een beetje extra voor het bestrooien van het werkblad)

Koekjes versieren met water coloring:

1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
1 doosje Dr. Oetker CupCake Rolfondant
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
1 zakje Cookie Icing Wit

preparation

Bereiding

1

Maak het koekjesdeeg

Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.

2

Voeg het ei toe en mix tot het het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.

3

Koekjes bakken

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

4

Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met een koekjesvormpje rondjes uit. Als je geen koekjesvormpjes hebt, kun je ook een klein glas met smalle rand gebruiken. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.

5

Bak de koekjes in 20-30 minuten gaar (afhankelijk de dikte van de koekjes).

6

Laat de koekjes op een rooster helemaal afkoelen.

7

Water coloring effect

Rol de fondant uit tot een dunne plak. Steek er met een koekvormpje of een glas met smalle rand rondjes uit.

8

Doe een beetje icing op het koekje en plak hier het ronde fondant stukje op.

9

Meng een druppeltje van jouw favoriete kleur Dr. Oetker Kleurstof met een beetje Dr. Oetker Vanille Aroma.

10

Schilder met het penseeltje op het koekje, zo creeër je het water coloring effect. De koekjes kun je ook versieren met een water coloring effect door een keukenpapiertje te pakken, deze in de kleurstof te deppen en dan op de fondant te deppen.

11

Laat de koekjes goed drogen voor je ze eet.

Voedingswaarden Voor het recept Water coloring cookies

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 959kJ
229kcal
1570kJ
375kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g