Flag

Wafels

6 - 8 stuks
Gemakkelijk
20
Gemakkelijk recept om overheerlijke wafels mee te maken.
Logo Image
Baktips
Bestrooi de wafels direct na het bakken met poedersuiker en serveer ze met ijs en jam of verse vruchten en toefjes slagroom.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Wafelijzer
Mengkom

Ingrediënten

Voor de wafels
200 gboter (zacht)
200 gpoedersuiker
snufjezout
4eieren
200 gKristalbloem (Koopmans)
mespuntjeDr. Oetker Backin

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
1

Bereidingswijze

Klop de boter met de suiker en het zout in een mengkom schuimig. Roer de eieren er één voor één door. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar, zeef het boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Laat het deeg voor de wafels een uur rijzen bij kamertemperatuur.

2

Laat het wafelijzer warm laten worden, met boter bestrijken en een laagje deeg erin gieten. Sluit het wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.

Baktips

  • Bestrooi de wafels direct na het bakken met poedersuiker en serveer ze met ijs en jam of verse vruchten en toefjes slagroom.