Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Volkoren-Honing muffins met appel en rozijnen

Lekkere volkoren muffins. Ook met volkorenbloem maak je de lekkerste muffins.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Volkoren-Honing muffins met appel en rozijnen

Bakgerei:

1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes
mixer met garden
zeef
cupcake-/muffin bakvorm

Voor de volkoren muffins:

225 g volkoren speltmeel
1 tl Dr. Oetker Citroenrasp
150 g zonnebloemolie
2 eieren op kamertemperatuur
75 ml melk op kamertemperatuur
125 g honing (vloeibaar)
1 appel (100 g) in kleine blokjes gesneden
100 g gewelde rozijnen
2 tl Dr. Oetker Backin

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor en plaats de cakevormpjes in een muffinbakplaat.

2

Zeef het volkoren speltmeel en de Dr. Oetker Backin in een kom en meng het door elkaar. Voeg de eieren, olie, melk, Citroenrasp en honing toe en meng het met een mixer met garden één minuut op de middelstand stand.

3

Meng de appelblokjes en de gewelde en drooggedepte rozijnen door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels over 12 muffinvormpjes.

4

Bak de volkoren muffins in het midden van de oven ca. 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 20 - 25 Minuten