Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Volkoren-Honing muffins met appel en rozijnen

Lekkere volkoren muffins. Ook met volkorenbloem maak je de lekkerste muffins.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Volkoren-Honing muffins met appel en rozijnen

Bakgerei:

1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes
mixer met garden
zeef
cupcake-/muffin bakvorm

Voor de volkoren muffins:

225 g volkoren speltmeel
1 tl Dr. Oetker Citroenrasp
150 g zonnebloemolie
2 eieren op kamertemperatuur
75 ml melk op kamertemperatuur
125 g honing (vloeibaar)
1 appel (100 g) in kleine blokjes gesneden
100 g gewelde rozijnen
2 tl Dr. Oetker Backin

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor en plaats de cakevormpjes in een muffinbakplaat.

2

Zeef het volkoren speltmeel en de Dr. Oetker Backin in een kom en meng het door elkaar. Voeg de eieren, olie, melk, Citroenrasp en honing toe en meng het met een mixer met garden één minuut op de middelstand stand.

3

Meng de appelblokjes en de gewelde en drooggedepte rozijnen door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels over 12 muffinvormpjes.

4

Bak de volkoren muffins in het midden van de oven ca. 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 20 - 25 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Volkoren-Honing muffins met appel en rozijnen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 29144 kJ
6961 kcal
1507 kJ
360 kcal
Vet 65.86 g 3.40 g
Koolhydraten 1,321.12 g 68.27 g
Eiwit 250.93 g 12.97 g