Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Valentijn Cupcakes

Verras jouw geliefde met een chocolade cupcake voor Valentijnsdag. Ook een mooi cadeautje voor Moederdag!

over 10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Valentijn Cupcakes

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
uitsteekvormpje hart
bakpapier

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor decoratie en vulling:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit of bruin
suikerfiguurtjes strooidecoratie (roze/rood)
poedersuiker

voor de gekleurde botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
100 ml melk (koud)
roze kleurstof of rood

preparation

Bereiding

1

Choco Cupcakes bakken en hartje uitsteken

Bak chocolade cupcakes en laat ze goed afkoelen. Haal ze uit de papieren vormpjes en snijd van de bovenkant ongeveer 1 a 2 cm af. Steek uit die bovenkant met een hartvormige uitsteker, voorzichtig, een hart. (Doe dit voorzichtig, om scheuren van de cake te voorkomen.)

Elektrische oven: over 180 °C

Heteluchtoven over 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 22 Minuten

2

roze botercrème maken

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en kleur het met roze of rode kleurstof. Zet de volgende spulletjes alvast klaar: chocodip wit (of bruin), roze/rode strooidecoratie.

3

Bestrijken met botercrème

Bestrijk de onderste laag van de cupcake met een royale laag botercrème.

4

Cupcake hart gevuld met botercrème

Leg de bovenzijde er weer op en druk voorzichtig aan. Vul eventueel het hart wat meer op met botercrème.

5

Bestrooien met poedersuiker

Strooi poedersuiker over de cupcake. Gebruik, om het hart te bedekken, het cakehartje dat je er eerder hebt uitgesneden.

6

Cupcake in Choco Dip

Verwarm de chocodip en dip de cupcake tot net aan de rand met de vulling in de choco dip. Laat even drogen.

7

Dippen in strooidecoratie

En dip daarna de onderzijde van de cupcake met de chocodip in de gekleurde strooidecoratie. Laat de valentijn cupcake op bakpapier drogen.