Valentijn Cupcakes

Verras jouw geliefde met een chocolade cupcake voor Valentijnsdag. Ook een mooi cadeautje voor Moederdag!

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Valentijn Cupcakes

Bakgerei:

mixer met gardes
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
uitsteekvormpje hart
bakpapier

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor decoratie en vulling:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit of bruin
suikerfiguurtjes strooidecoratie (roze/rood)
poedersuiker

voor de gekleurde botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Botercrème
100 g roomboter (zacht)
100 ml melk (koud)
roze kleurstof of rood

preparation

Bereiding

1

Choco Cupcakes bakken en hartje uitsteken

Bak chocolade cupcakes en laat ze goed afkoelen. Haal ze uit de papieren vormpjes en snijd van de bovenkant ongeveer 1 a 2 cm af. Steek uit die bovenkant met een hartvormige uitsteker, voorzichtig, een hart. (Doe dit voorzichtig, om scheuren van de cake te voorkomen.)

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 Minuten

2

roze botercrème maken

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en kleur het met roze of rode kleurstof. Zet de volgende spulletjes alvast klaar: chocodip wit (of bruin), roze/rode strooidecoratie.

3

Bestrijken met botercrème

Bestrijk de onderste laag van de cupcake met een royale laag botercrème.

4

Cupcake hart gevuld met botercrème

Leg de bovenzijde er weer op en druk voorzichtig aan. Vul eventueel het hart wat meer op met botercrème.

5

Bestrooien met poedersuiker

Strooi poedersuiker over de cupcake. Gebruik, om het hart te bedekken, het cakehartje dat je er eerder hebt uitgesneden.

6

Cupcake in Choco Dip

Verwarm de chocodip en dip de cupcake tot net aan de rand met de vulling in de choco dip. Laat even drogen.

7

Dippen in strooidecoratie

En dip daarna de onderzijde van de cupcake met de chocodip in de gekleurde strooidecoratie. Laat de valentijn cupcake op bakpapier drogen.

Voedingswaarden Voor het recept Valentijn Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1805 kJ
431 kcal
1750 kJ
418 kcal
Vet 30.38 g 29.50 g
Koolhydraten 32.88 g 31.92 g
Eiwit 4.40 g 4.27 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no