Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Valentijn choco cupcakes

Hier maak je jouw geliefde vast en zeker heel blij mee op Valentijnsdag. Choco cupcakes met hartjes.

10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Valentijn choco cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter (kamertemperatuur)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
75 ml melk
25 g cacao

Voor de chocolade botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter
75 ml melk koud
50 g pure chocolade (gesmolten)

Voor decoratie:

1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
1 flesje Dr. Oetker Suikerhartjes
1 - 2 tl cacao poeder

Extra nodig:

mixer met garden
kunststof roller
uitsteekvormpje in hartvorm
uitsteekvormpje in hartvorm

preparation

Bereiding

1

Choco cupcakes bakken

Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg dit toe aan het beslag. Laat de cupcakes afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Chocolade botercrème

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de pure chocolade au-bain-marie in een pannetje. Laat het iets afkoelen en meng het door de botercrème.

3

Harten van fondant

Kneed de rode fondant soepel, rol dun uit en steek of snijd er harten uit. Laat de fondantharten minstens een uur uitharden.

4

Choco toef versieren

Spuit de topping op de cupcakes en versier met het fondanthart en suikerhartjes. Strooi er tot slot een beetje cacao over.

Voedingswaarden Voor het recept Valentijn choco cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2424 kJ
579 kcal
2353 kJ
562 kcal
Vet 25.37 g 24.63 g
Koolhydraten 38.82 g 37.69 g
Eiwit 4.54 g 4.41 g