Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Valentijn choco cupcakes

Hier maak je jouw geliefde vast en zeker heel blij mee op Valentijnsdag. Choco cupcakes met hartjes.

10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Valentijn choco cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter (kamertemperatuur)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
75 ml melk
25 g cacao

Voor de chocolade botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter
75 ml melk koud
50 g pure chocolade (gesmolten)

Voor decoratie:

1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
1 flesje Dr. Oetker Suikerhartjes
1 - 2 tl cacao poeder

Extra nodig:

mixer met garden
kunststof roller
uitsteekvormpje in hartvorm
uitsteekvormpje in hartvorm

preparation

Bereiding

1

Choco cupcakes bakken

Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg dit toe aan het beslag. Laat de cupcakes afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Chocolade botercrème

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de pure chocolade au-bain-marie in een pannetje. Laat het iets afkoelen en meng het door de botercrème.

3

Harten van fondant

Kneed de rode fondant soepel, rol dun uit en steek of snijd er harten uit. Laat de fondantharten minstens een uur uitharden.

4

Choco toef versieren

Spuit de topping op de cupcakes en versier met het fondanthart en suikerhartjes. Strooi er tot slot een beetje cacao over.

Voedingswaarden Voor het recept Valentijn choco cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2424kJ
579kcal
2353kJ
562kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g