Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tulpen Cakepops

Oranje cakepop tulpen, leuk recept voor Koningsdag! Lekker Hollands.

over 10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tulpen Cakepops

:

Bakgerei:

mixer met garden
10 - 12 Cupcake vormpjes (rood, wit, blauw)
spuitzak
spuitmondje
10 - 12 cakepopstokjes
eierdoos
plasticfolie
kunststof roller
glas gevuld met suiker/rijst/decoratiezand
eetbare lijm
uitsteekvormpje rond 2 cm

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk

voor de cakepops:

voor de groene botercrème:

voor decoratie cakepops:

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
2 eieren
100 g boter
100 ml melk
125 g MonChou op kamertemperatuur

Voor de groene botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter (zachte)
125 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen (gele en blauwe)

Voor decoratie cakepops:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
Dr. Oetker Kleurstoffen (gele en rode)
fondant oranje
fondant groene

preparation

Bereiding

Cupcakes

Bak de cupcakes en volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 22 Minuten

Cakepops

Opstijftijd: 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer. Verwarm de chocodip. Doop 1 cm van het stokje in de chocodip. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de chocodip snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.

1

Decoratie

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking en voeg er druppels gele en blauwe kleurstof aan toe totdat de botercrème egaal groen kleurt. Doe de groene botercrème in een spuitzak met een spuitmondje met allemaal kleine gaatjes zodat je gras kan spuiten. Met een heel klein sterspuitmondje kan het ook. Spuit op de gehele bovenkant van de cupcake kleine toefjes zodat het lijkt alsof het gras is.

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Tulpen Cakepops

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2654kJ
634kcal
1599kJ
382kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g