Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tiramisu

Heerlijk authentiek, romig Italiaans dessert met Amaretto, koffie en Mascarpone.

10 - 12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tiramisu

:

Mixer met garden
Springvorm 24 cm

Voor de tiramisu taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
50 g boter
1 pak lange vingers
1 kopje sterke koffie
over 4 el Amaretto (amandellikeur)
250 ml slagroom
250 g Mascarpone (Italiaanse zoete roomkaas)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
100 ml water (koud)
over 3 el cacao

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de tiramisu taart

Maak de kruimelbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2

Meng de koffie met Amaretto (naar smaak) in een kommetje of diep bord en haal de lange vingers hier doorheen, zodat ze het vocht opnemen. Verdeel de lange vingers op de kruimelbodem, snijd ze eventueel bij, zodat de bodem van de tiramisu helemaal wordt bedekt.

3

Bereid de taartmix zoals beschreven staat op de verpakking, maar gebruik in plaats van Mon Chou, Mascarpone. Voeg de Vanillesuiker toe. Laat de tiramisu taart opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Opstijftijd: 180 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Tiramisu

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1809kJ
432kcal
1390kJ
332kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 27.23g 20.95g
Eiwit 0g 0g