Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Tartelette met room en karamel

Kleine harde taartjes (tartelette) met bovenop romige banketbakkersroom en salted caramel. Onweerstaanbaar lekker!

9 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tartelette met room en karamel

Bakgerei:

pan
1 flesje Dr. Oetker Bakspray
mini quichevormpje s (ca. 10 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Voor een salted caramel:

1 blikje gecondenseerde melk
zout

Voor de tartelette:

135 g bloem
75 g boter
75 g Dr. Oetker Nougatine
2 el fijne kristalsuiker
1 - 2 el ijswater
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

preparation

Bereiding

1

Bereid je Salted Caramalsaus

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe. 

2

Zo maak je de tartelette

Vet de vormpjes in met wat bakspray. Bekleed de bodempjes van de vormpjes met een passend stukje bakpapier. 

3

Snijd de boter in kleine blokjes (erwtjesgrootte). Meng bloem en boter in een kom. Voeg Nougatine en kristalsuiker toe en kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Voeg het ijskoude water toe en kneed het tartelette deeg glad met de handen of in een keukenmachine met messen.

4

Verdeel het tartelette deeg in 9 gelijke stukjes van circa 35 g. Bekleed met de vingertoppen de bodem en de rand van de vormpjes met het deeg. Snijd de bovenrand van het deeg glad af. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor.

5

Leg in elk vormpje op het deeg een stukje passend bakpapier en stapel de vormpjes per 3 stuks. Strooi in het bovenste vormpjes een laagje keramische bakkorrels. Zet de stapeltjes op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taartjes 10 minuten.

6

Zet de vormpjes naast elkaar op het rooster, verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de taartjes nog 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Neem de tartelette uit de oven, maak ze met een scherp mesje los van de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 minuten

7

Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met 350 ml water. Schep de Banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig mondje en spuit in elke tartelette een toef room. Verdeel met een lepel wat van de salted caramel over de tartelette.

Voedingswaarden Voor het recept Tartelette met room en karamel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1197 kJ
286 kcal
1243 kJ
297 kcal
Vet 12.22 g 12.73 g
Koolhydraten 37.62 g 39.18 g
Eiwit 6.24 g 6.50 g