Voor het recept Tartelette met room en karamel
pan | |
1 flesje | Dr. Oetker Bakspray |
mini quichevormpje s (ca. 10 cm) | |
bakpapier | |
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten) | |
spuitzak | |
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton |
1 blikje | gecondenseerde melk |
zout |
135 g | bloem |
75 g | boter |
75 g | Dr. Oetker Nougatine |
2 el | fijne kristalsuiker |
1 - 2 el | ijswater |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom |
Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
Vet de vormpjes in met wat bakspray. Bekleed de bodempjes van de vormpjes met een passend stukje bakpapier.
Snijd de boter in kleine blokjes (erwtjesgrootte). Meng bloem en boter in een kom. Voeg Nougatine en kristalsuiker toe en kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Voeg het ijskoude water toe en kneed het tartelette deeg glad met de handen of in een keukenmachine met messen.
Verdeel het tartelette deeg in 9 gelijke stukjes van circa 35 g. Bekleed met de vingertoppen de bodem en de rand van de vormpjes met het deeg. Snijd de bovenrand van het deeg glad af. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor.
Leg in elk vormpje op het deeg een stukje passend bakpapier en stapel de vormpjes per 3 stuks. Strooi in het bovenste vormpjes een laagje keramische bakkorrels. Zet de stapeltjes op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taartjes 10 minuten.
Zet de vormpjes naast elkaar op het rooster, verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de taartjes nog 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Neem de tartelette uit de oven, maak ze met een scherp mesje los van de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 25 minuten
Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met 350 ml water. Schep de Banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig mondje en spuit in elke tartelette een toef room. Verdeel met een lepel wat van de salted caramel over de tartelette.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1197
kJ
286 kcal |
1243
kJ
297 kcal |
Vet | 12.22 g | 12.73 g |
Koolhydraten | 37.62 g | 39.18 g |
Eiwit | 6.24 g | 6.50 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no