Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tartelette met room en karamel

Kleine harde taartjes (tartelette) met bovenop romige banketbakkersroom en salted caramel. Onweerstaanbaar lekker!

9 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tartelette met room en karamel

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
mini quichevormpje s (ca. 10 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Voor de tartelette:

135 g bloem
75 g boter
75 g Dr. Oetker Nougatine
2 el fijne kristalsuiker
1 - 2 el ijswater
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de tartelette

Bekleed de bodempjes van de vormpjes met een passend stukje bakpapier. Vet de vormpjes in met Bakspray.

2

Snijd de boter in kleine blokjes (erwtjesgrootte). Meng bloem en boter in een kom. Voeg Nougatine en kristalsuiker toe en kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg. Voeg het ijskoude water toe en kneed het tartelette deeg glad met de handen of in een keukenmachine met messen.

3

Verdeel het tartelette deeg in 9 gelijke stukjes van circa 35 g. Bekleed met de vingertoppen de bodem en de rand van de vormpjes met het deeg. Snijd de bovenrand van het deeg glad af. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor.

4

Leg in elk vormpje op het deeg een stukje passend bakpapier en stapel de vormpjes per 3 stuks. Strooi in het bovenste vormpjes een laagje keramische bakkorrels. Zet de stapeltjes op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taartjes 10 minuten.

5

Zet de vormpjes naast elkaar op het rooster, verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de taartjes nog 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Neem de tartelette uit de oven, maak ze met een scherp mesje los van de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 Minuten

6

Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met 350 ml water. Schep de Banketbakkersroom in een spuitzak met stervormig mondje en spuit in elke tartelette een toef room. Spuit wat Salted Caramel over de Banketbakkersroom.