Tarte Tatin

Tarte tatin oftewel de omgekeerde taart, heerlijk met zoete perziken

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tarte Tatin

Bakgerei:

bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
koekenpan
pannenonderzetter
ovenwant en
bakpapier

Voor het tarte tatin deeg:

1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
mespuntje zout
275 g bloem
150 g boter (koud en in blokjes gesneden)
2 - 3 el ijswater

Voor de tarte tatin vulling:

5 - 6 perziken
40 g boter
100 g suiker (fijne)
1 el water
250 ml Crème fraîche

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de tarte tatin

Meng de bloem, Vanillesuiker, zout en boter in een kom en snijd met 2 messen de boter tot erwtjesgrootte door het bloemmengsel. Voeg het ijswater toe en kneed er snel een samenhangend tarte tatin deeg van. Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor. Verpak het tarte tatin deeg in verhoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de taartvorm op een pannenonderzetter (de vorm kan erg heet worden).

3

Pel de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Smelt in een koekenpan de boter, voeg suiker en water toe en breng het al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Kook het mengsel nog 5 minuten door, zodat een goudgele siroop (roomkaramel) ontstaat. Schenk het mengsel in de taartvorm. Leg de perzikstukken met de bolle kant naar beneden in de karamel, snijd een laatste eventueel kleiner en vul de gaten op.

4

Leg het tarte tatin deeg op een ruim stuk bakpapier en duw het plat. Leg er een stuk bakpapier op en rol het deeg uit tot een dunne lap van 2-3 mm dikte en een cirkel van ca. 26 cm. Leg het deeg over de perziken en vouw de rand naar beneden (instoppen). Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak de tarte tatin in 20 minuten goudbruin en gaar.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 20 Minuten

5

Leg een serveerschaal op de vorm en keer bord en vorm snel om, gebruik hiervoor de ovenwanten. Verwijder de vorm. Serveer de Tarte Tatin warm of koud met een eetlepel losgeklopte crème fraîche.

Voedingswaarden Voor het recept Tarte Tatin

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2072 kJ
495 kcal
1022 kJ
244 kcal
Vet 30.64 g 15.10 g
Koolhydraten 46.54 g 22.93 g
Eiwit 6.16 g 3.03 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no