Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tarte Tatin

Tarte tatin oftewel de omgekeerde taart, heerlijk met zoete perziken

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tarte Tatin

Bakgerei:

bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
koekenpan
pannenonderzetter
ovenwant en
bakpapier

Voor het tarte tatin deeg:

1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
mespuntje zout
275 g bloem
150 g boter (koud en in blokjes gesneden)
2 - 3 el ijswater

Voor de tarte tatin vulling:

5 - 6 perziken
40 g boter
100 g suiker (fijne)
1 el water
250 ml Crème fraîche

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de tarte tatin

Meng de bloem, Vanillesuiker, zout en boter in een kom en snijd met 2 messen de boter tot erwtjesgrootte door het bloemmengsel. Voeg het ijswater toe en kneed er snel een samenhangend tarte tatin deeg van. Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor. Verpak het tarte tatin deeg in verhoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de taartvorm op een pannenonderzetter (de vorm kan erg heet worden).

3

Pel de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Smelt in een koekenpan de boter, voeg suiker en water toe en breng het al roerend aan de kook, zodat de suiker oplost. Kook het mengsel nog 5 minuten door, zodat een goudgele siroop (roomkaramel) ontstaat. Schenk het mengsel in de taartvorm. Leg de perzikstukken met de bolle kant naar beneden in de karamel, snijd een laatste eventueel kleiner en vul de gaten op.

4

Leg het tarte tatin deeg op een ruim stuk bakpapier en duw het plat. Leg er een stuk bakpapier op en rol het deeg uit tot een dunne lap van 2-3 mm dikte en een cirkel van ca. 26 cm. Leg het deeg over de perziken en vouw de rand naar beneden (instoppen). Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak de tarte tatin in 20 minuten goudbruin en gaar.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 20 Minuten

5

Leg een serveerschaal op de vorm en keer bord en vorm snel om, gebruik hiervoor de ovenwanten. Verwijder de vorm. Serveer de Tarte Tatin warm of koud met een eetlepel losgeklopte crème fraîche.

Voedingswaarden Voor het recept Tarte Tatin

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2072kJ
495kcal
1022kJ
244kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g