Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Taart met bloemen van fondant

Decoreer een taart met prachtige bloemen van fondant. In dit taart recepten laten we je zien hoe je de taart decoreert.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 90 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Taart met bloemen van fondant

Bakgerei:

Voor de Wolken Cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
3 eieren
200 ml slagroom
1 el melk

Voor de taartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml water
125 g aardbeienjam

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

Voor de taartdecoratie:

5 - 6 doosjes Dr. Oetker CupCake Rolfondant
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Taart maken

Verwarm de oven voor. Volg de aanwijzingen op het pak van de Dr. Oetker Wolken Vanille om het beslag te maken.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 Minuten

2

Bak de taart in 50-55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of hij gaar is. Als de satéprikker schoon en droog uit de taart komt, kun je de taart uit de oven halen en deze af laten koelen.

3

Taartvulling

Maak de Dr. Oetker Banketbakkersroom volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biscuitbodem twee keer door, zodat er 3 lagen ontstaan. Bestrijk op de onderste laag met ongeveer 1-2 cm de banketbakkersroom. Leg daar het middelste taartdeel op en bestrijk deze aan de bovenkant met aardbeienjam. Dek deze af met het laatste taartdeel.

4

Botercrème maken

Maak de botercrème volgens aanwijzing op het zakje. Bestrijk de taart daarna helemaal met botercrème.

5

Fondant uitrollen

Rol 3-4 pakjes Dr. Oetker witte fondant zo dun mogelijk uit en zo rond mogelijk. Hiermee kun je de hele taart bekleden. Rol de witte fondant om een deegroller heen. Gebruik voldoende poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller. Zet de taart op een mooie schaal.

6

Rol de fondant uit over de taart. Vouw de fondant met je handen netjes om de taart heen en druk het fondant aan de onderkant goed aan. Snijd voorzichtig de resten weg met een scherp mesje.

7

De taart decoreren

Kleur de resterende witte fondant in jouw favoriete kleuren met de Dr. Oetker Kleurstoffen. Maak een paar kleuren.

8

Rand om de taart

Pak de gekleurde fondant en rol dit uit in de vorm van een reep. Snijd met een mesje er een reep uit van 1cm breed. Deze is voor de taartdecoratie aan de onderkant van de taart.

9

Plak de reep met een beetje botercrème vast aan de onderzijde van de taart.

10

Rol de gekleurde fondant uit en steek hier met de bloemetjes uitstekers bloemetjes uit.

11

Plak de bloemetjes op de taart met een beetje botercrème.

Voedingswaarden Voor het recept Taart met bloemen van fondant

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 2650kJ
633kcal
1210kJ
289kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 94g 43g
Eiwit 0g 0g