Voor het recept Taart met bloemen van fondant
1 pak | Dr. Oetker Wolken Vanille |
3 | eieren |
200 ml | slagroom |
1 el | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom |
400 ml | water |
125 g | aardbeienjam |
1 zakje | Dr. Oetker Botercrème |
100 g | roomboter (zacht) |
125 ml | melk (koud) |
5 - 6 doosjes | Dr. Oetker CupCake Rolfondant |
1 pak | Dr. Oetker Kleurstoffen |
Verwarm de oven voor. Volg de aanwijzingen op het pak van de Dr. Oetker Wolken Vanille om het beslag te maken.
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven 140 °C
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Bak de taart in 50-55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of hij gaar is. Als de satéprikker schoon en droog uit de taart komt, kun je de taart uit de oven halen en deze af laten koelen.
Maak de Dr. Oetker Banketbakkersroom volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biscuitbodem twee keer door, zodat er 3 lagen ontstaan. Bestrijk op de onderste laag met ongeveer 1-2 cm de banketbakkersroom. Leg daar het middelste taartdeel op en bestrijk deze aan de bovenkant met aardbeienjam. Dek deze af met het laatste taartdeel.
Maak de botercrème volgens aanwijzing op het zakje. Bestrijk de taart daarna helemaal met botercrème.
Rol 3-4 pakjes Dr. Oetker witte fondant zo dun mogelijk uit en zo rond mogelijk. Hiermee kun je de hele taart bekleden. Rol de witte fondant om een deegroller heen. Gebruik voldoende poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller. Zet de taart op een mooie schaal.
Rol de fondant uit over de taart. Vouw de fondant met je handen netjes om de taart heen en druk het fondant aan de onderkant goed aan. Snijd voorzichtig de resten weg met een scherp mesje.
Kleur de resterende witte fondant in jouw favoriete kleuren met de Dr. Oetker Kleurstoffen. Maak een paar kleuren.
Pak de gekleurde fondant en rol dit uit in de vorm van een reep. Snijd met een mesje er een reep uit van 1cm breed. Deze is voor de taartdecoratie aan de onderkant van de taart.
Plak de reep met een beetje botercrème vast aan de onderzijde van de taart.
Rol de gekleurde fondant uit en steek hier met de bloemetjes uitstekers bloemetjes uit.
Plak de bloemetjes op de taart met een beetje botercrème.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2650
kJ
633 kcal |
1210
kJ
289 kcal |
Vet | 23.10 g | 10.55 g |
Koolhydraten | 94.21 g | 43.02 g |
Eiwit | 5.61 g | 2.56 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no