Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sterrentaart

Van buiten ziet hij er eenvoudig uit, wacht maar tot je deze taart doorsnijdt. Een schitterende sterrentaart.

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sterrentaart

Voor de sterrentaart:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren
100 ml water
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Extra nodig:

bakvorm vierkant 18 cm
bakpapier
uitsteekvormpje ster

preparation

Bereiding

1

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Vouw een stuk bakpapier zo dat er een u-vorm ontstaat en dat deze een breedte heeft van ongeveer 6,5 cm. Zo kun je de gekleurde taartstukken straks gemakkelijk uit de vorm halen. (zie foto).

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

3

Biscuitbeslag

Maak het biscuitbeslag zoals aangegeven staat op de verpakking.

4

Verdeel het biscuitbeslag in 3 bakjes.Voeg in elk bakje een goeie scheut kleurstof toe en meng dit goed door.

5

Doe elke kleur biscuitbeslag naast elkaar in de bakvorm.

6

Bak de biscuittaart ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven. Laat hem daarna 10 minuten afkoelen en leg de biscuittaart op een rooster.

7

Snijd de gekleurde gedeelten in plakken van ongeveer een centimeter dik.

8

Steek uit elke plak een ster, maar het mag ook een andere niet al te ingewikkelde vorm zijn, zoals driehoek, cirkel, hart.

9

Maak van het tweede pak de biscuitmix gereed en maak daarmee een laag in de wederom ingevette bakvorm van ongeveer 2 a 3 cm. Plaats daarna de sterren achter elkaar voorzichtig in de biscuitmix. Doe dit met alle kleuren, zorg dat je van elke kleur 1 rij maakt, dan heb je straks in elke plak cake hetzelfde patroon.

10

Vul de bakvorm verder op met de rest van de biscuitmix en bak de sterrentaart weer voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven.

11

Laat de sterrentaart goed afkoelen.

12

Bereid de botercreme volgens de aanwijzingen op het zakje en geef het eventueel een kleurtje met de kleurstofstiften.

13

Bestrijk de sterrentaart met een laagje botercreme en bewaar de sterrentaart tot het aansnijden in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Sterrentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 16785 kJ
4009 kcal
1026 kJ
245 kcal
Vet 175.51 g 10.71 g
Koolhydraten 447.76 g 27.34 g
Eiwit 104.87 g 6.40 g