Speculaastaart met peer en salted caramel

Blogster Leuke Recepten.nl maakte een heerlijk herfstrecept met speculaas, peer en salted caramel.

8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 25 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Speculaastaart met peer en salted caramel

Voor een salted caramelsaus:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout

Voor de speculaastaart met peer en salted caramel:

160 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin
3 peren (conference, niet al te groot)
1 el citroensap
4 eieren
150 g boter + extra om in te vetten
Dr. Oetker Amandelspijs 120 g
2 el speculaaskruiden
snufje zout
10 g Dr. Oetker Amandelschaafsel

Extra nodig:

bakvorm of quichevorm 25 cm
mixer met gardes
pan
beslagkom

preparation

Bereiding

1

Maak een eenvoudige karamelsaus

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

2

Bak een speculaastaart

Verwarm de oven op 160 graden. Mix de amandelspijs en de boter door elkaar. Mix één voor één de eieren er door. Meng de bloem met de speculaaskruiden, snuf zout en bakpoeder in een kom door elkaar en voeg dit toe aan het spijsmengsel. Klop tot een egaal beslag.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

3

Vet de vorm in met wat boter. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met wat citroensap.

4

Leg ze in het beslag en druk ze er ietsjes in. Bestrijk de peren met wat gesmolten boter en bestrooi de hele speculaastaart met amandelschaafsel. Bak de speculaastaart in ca. 45 minuten gaar.

Baktijd: 45 Minuten

5

Verdeel daarna met een lepel de (gezouten) karamelsaus over de bovenzijde van de speculaas met perentaart. 

Voedingswaarden Voor het recept Speculaastaart met peer en salted caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1390 kJ
332 kcal
921 kJ
220 kcal
Vet 20.17 g 13.36 g
Koolhydraten 25.69 g 17.01 g
Eiwit 8.69 g 5.75 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no