Flag

Speculaastaart met peer en salted caramel

8 - 10 taartpunten
Gemiddeld
70
Blogster Leuke Recepten.nl maakte een heerlijk herfstrecept met speculaas, peer en salted caramel.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor een salted caramelsaus
1 blikjegecondenseerde melk
snufjezout
Voor de speculaastaart met peer en salted caramel
160 gbloem
1 tlDr. Oetker Backin
3peren (conference, niet al te groot)
1 elcitroensap
4eieren
150 gboter + extra om in te vetten
Dr. Oetker Amandelspijs 120 g
2 elspeculaaskruiden
snufjezout
10 gDr. Oetker Amandelschaafsel
Extra nodig
bakvorm of quichevorm 25 cm
mixer met gardes
pan
beslagkom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel
1

Maak een eenvoudige karamelsaus

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

2

Bak een speculaastaart

Verwarm de oven op 160 graden. Mix de amandelspijs en de boter door elkaar. Mix één voor één de eieren er door. Meng de bloem met de speculaaskruiden, snuf zout en bakpoeder in een kom door elkaar en voeg dit toe aan het spijsmengsel. Klop tot een egaal beslag.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

3

Vet de vorm in met wat boter. Doe het beslag in de vorm en strijk glad. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Besprenkel ze met wat citroensap.

4

Leg ze in het beslag en druk ze er ietsjes in. Bestrijk de peren met wat gesmolten boter en bestrooi de hele speculaastaart met amandelschaafsel. Bak de speculaastaart in ca. 45 minuten gaar.

Baktijd: 45 Minuten

5

Verdeel daarna met een lepel de (gezouten) karamelsaus over de bovenzijde van de speculaas met perentaart.