Flag

Vanille Chai Cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
20
Deze Vanille Chai Cupcakes maak je vanaf de basis met baksoda. Dit geeft de cupcakes de tradionele Engelse smaak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Chai cupcakes
100 groomboter
225 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
2eieren
180 gbloem
125 mlmelk
0,5 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
2 tlkaneel
1 tlkardemom
0,5 tlgemberpoeder
Voor de Chai topping
250 groomboter
150 gpoedersuiker
0,25 tlkardemom
0,25 tlgemalen kaneel
15 mlvolle melk
zwarte peper (snufje)
Extra nodig
12Cupcakevormpjes
cupcake-/muffin bakvorm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en klop het zacht en romig.

3

Voeg 1 ei toe en klop het beslag ongeveer een minuut. Daarna kun je het volgende ei toevoegen. Herhaal dit met alle eieren.

4

Meng de melk, bloem, baksoda en kruiden erdoor en mix het even door.

5

Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verdeel het vanille-chai cupcakesbeslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 20 - 25 Minuten

6

Laat de Chai cupcakes na het bakken 10 minuten afkoelen en haal ze voorzichtig uit de bakvorm.

7

Mix de ingrediënten voor de Chai topping, behalve de peper, tot een romig geheel. Spuit een toef crème op iedere Chai cupcake en bestrooi de Vanille Chai Cupcakes met een heel klein beetje peper.