Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Snelle Tarte Tatin

Een gemakkelijk te maken tarte tatin. Natuurlijk gemaakt met appels en karamelsaus.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Snelle Tarte Tatin

Bakgerei:

koekenpan
bakvorm (quiche- of taartvorm)

Voor de tarte tatin:

4 appels
50 g boter
6 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans) (bijv. Koopmans)
ongeveer 150 ml karamelsaus

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de tarte tatin

Schil de appels en snijd ze elk in 4 parten. Verwijder de klokhuizen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 35 minuten

2

Appels stoven

Leg de parten appel in een koekenpan pan, voeg 30 gram boter en ca. 100 g van de Karamelsaus toe en stoof de appels op laag vuur in ca. 10 minuten wat zachter. Schep tussentijds een keer om.

3

Tarte Tatin maken

Laat de deegplakjes ontdooien zoals aangegeven op de verpakking. Leg de deeglapjes (zonder folie) op elkaar, steeds een beetje verspringend, en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnee. Snijd de rand netjes bij.

4

Neem de appels uit de pan. Bestrijk de bodem van de quichevorm met de rest van de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de vorm. Schenk de warme karamel uit de pan erover en knijp de rest van de Karamelsaus gelijkmatig over de appels.

5

Leg het deeg over de appels en vouw de rand naar beneden om de appels. Bak de tarte tatin in de oven.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 35 minuten

6

Haal de tarte tatin na het bakken uit de oven en keer de taart op een ruime serveerschaal. Serveer de tarte tatin warm met kaneelijs of losgeklopte crème fraîche.

Voedingswaarden Voor het recept Snelle Tarte Tatin

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 733 kJ
175 kcal
821 kJ
196 kcal
Vet 8.21 g 9.23 g
Koolhydraten 22.55 g 25.34 g
Eiwit 1.59 g 1.78 g