Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Snelle Tarte Tatin

Een gemakkelijk te maken tarte tatin. Natuurlijk gemaakt met appels en karamelsaus.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Snelle Tarte Tatin

Bakgerei:

koekenpan
bakvorm (quiche- of taartvorm)

Voor de tarte tatin:

4 appels
50 g boter
6 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans) (bijv. Koopmans)
over 150 ml karamelsaus

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de tarte tatin

Schil de appels en snijd ze elk in 4 parten. Verwijder de klokhuizen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 35 Minuten

2

Appels stoven

Leg de parten appel in een koekenpan pan, voeg 30 gram boter en ca. 100 g van de Karamelsaus toe en stoof de appels op laag vuur in ca. 10 minuten wat zachter. Schep tussentijds een keer om.

3

Tarte Tatin maken

Laat de deegplakjes ontdooien zoals aangegeven op de verpakking. Leg de deeglapjes (zonder folie) op elkaar, steeds een beetje verspringend, en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnee. Snijd de rand netjes bij.

4

Neem de appels uit de pan. Bestrijk de bodem van de quichevorm met de rest van de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de vorm. Schenk de warme karamel uit de pan erover en knijp de rest van de Karamelsaus gelijkmatig over de appels.

5

Leg het deeg over de appels en vouw de rand naar beneden om de appels. Bak de tarte tatin in de oven.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 35 Minuten

6

Haal de tarte tatin na het bakken uit de oven en keer de taart op een ruime serveerschaal. Serveer de tarte tatin warm met kaneelijs of losgeklopte crème fraîche.

Voedingswaarden Voor het recept Snelle Tarte Tatin

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 733kJ
175kcal
821kJ
196kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g