Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sneeuwman Carrot Cake

Laura's Bakery maakt dit recept: ,,Omdat Carrot Cake een hele specifieke smaak heeft, besloot ik de smaak zo te laten. Ik wilde variëren met het uiterlijk en er zo een echte kersttaart van maken.''

8 taarten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sneeuwman Carrot Cake

Voor de Sneeuwman Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels (geraspte)
2 eieren
100 g MonChou
3 el water

Extra nodig:

1 springvorm (15 cm)
1 bakpapier (voor het verhogen van de vorm)
fondant oranje en zwarte

preparation

Bereiding

1

Carrot Cake bakken

Doe de cakemix, eieren, olie en geraspte wortel in een kom en mix tot een glad beslag. Mix niet te lang door, zodra alle ingrediënten zijn opgenomen in het beslag kun je stoppen met mixen.

2

Als je een kleine bakvorm hebt, kun je deze verhogen met een beetje bakpapier. Vet de vorm in en plak een strookje bakpapier tegen de rand van de vorm. Giet het beslag in de vorm en plaats de vorm op het rooster onderin de oven.

3

Bak de Carrot Cake in 55-60 minuten op 150 graden gaar en goudbruin. Laat de Carrot Cake na het bakken volledig afkoelen.

4

Decoreren

Wanneer de Carrot Cake helemaal is afgekoeld, kun je de frosting en decoratie maken. Van zwarte fondant of marsepein draai je kleine balletjes voor de ogen en mond van de sneeuwman. Met de oranje marsepein maak je de neus.

5

Voor het maken van de frosting klopt je eerst de MonChou romig. Voeg de toppingmix en 3 eetlepels water toe aan de MonChou en klop het geheel in 1 minuut op de hoogste stand tot een romige topping.

6

Plaats de Carrot Cake met de platte kant naar boven. als de bult op de andere kant erg groot is, kun je hem eventueel een beetje recht bijsnijden. Met een mes of spatel smeer je de Carrot Cake rondom helemaal in met frosting. Wanneer je de Carrot Cake helemaal bedekt hebt, kun je het gezichtje van de sneeuwman maken.

Voedingswaarden Voor het recept Sneeuwman Carrot Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1227 kJ
293 kcal
1365 kJ
326 kcal
Vet 22.49 g 24.99 g
Koolhydraten 17.81 g 19.79 g
Eiwit 5.98 g 6.65 g