Slagroomtaart met aardbeien

Ook zo gek op slagroomtaart? Probeer dan deze heerlijke slagroomtaart gevuld met aardbeien.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Slagroomtaart met aardbeien

Bakgerei:

springvorm Ø 24 cm
mixer met garden
kartelmes/broodmes
koekenpan
keukenpapier
kwastje
spatel of plat mes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Voor de slagroomtaart bodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor de vulling en decoratie:

100 g aardbeiensaus
50 ml sinaasappelsap
500 g aardbeien van dezelfde grootte
500 ml slagroom (uit de koelkast)
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
2 zakjes Dr. Oetker Amandelschaafsel

preparation

Bereiding

1

Slagroomtaart bodem bakken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak bodem van de slagroomtaart volgens de aanwijzingen op de verpakking van basismix Biscuittaart.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

2

Laat de slagroomtaart basis goed afkoelen. De taart is na het afkoelen gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren. Gebruik voor het doorsnijden van de slagroomtaart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de slagroomtaart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.

3

Slagroomtaart vullen en decoreren

Schenk 100 ml aardbeiensaus in een kommetje en roer het sinaasappelsap erdoor. Maak de aardbeien schoon, houd de 6 mooiste apart en snijd de rest in plakjes. Klop de slagroom stijf met 2 zakjes Vanillesuiker en 2 zakjes Klop-fix.

4

Rooster in een droge koekenpan, al omschuddend, het Amandelschaafsel goudbruin en laat het op een dubbel laagje keukenpapier afkoelen.

5

Snij de slagroomtaart in twee of drie lagen. Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snij de slagroomtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

6

Verdeel met een bakkwast, de aardbeiensaus over de lagen van de taartbodem. Verdeel op de onderste laag of lagen, gelijkmatig en aansluitend, de aardbeienplakjes. Schep op de met aardbeien bedekte lagen een kwart van de slagroom en strijk het met een pannenkoekmes gelijkmatig uit. Leg de taartlagen weer op elkaar.

7

Bestrijk met behulp van een pannenkoekmes langs de zijkant de uitgelopen vulling glad. Bestrijk de zijkant met een klein deel van de rest van de slagroom. Druk amandelschaafsel tegen de rand van de taart (bewaar wat amandelschaafsel voor decoratie van de bovenkant). Zet de slagroomtaart op een taartschaal.

8

Bestrijk de bovenkant met slagroom en strijk het glad. Geef met behulp van het pannenkoekmes alvast 12 punten in de slagroomlaag aan. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met stervormig mondje en spuit op elke punt een toef. Halveer de overgebleven aardbeien, haal ze door Dr. Oetker Aardbeiensaus en druk een aardbei in elke slagroomtoef. Strooi de rest van het amandelschaafsel over het midden van de slagroomtaart. Zet de slagroomtaart tot gebruik in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Slagroomtaart met aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 16764 kJ
4004 kcal
888 kJ
212 kcal
Vet 262.92 g 13.95 g
Koolhydraten 300.22 g 15.93 g
Eiwit 80.36 g 4.26 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no