Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinterklaas cupcakes Schoen met wortel

Leuk voor Sinterklaas: deze cupcakes met een schoen, en daar hoort natuurlijk een wortel in voor Amerigo.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaas cupcakes Schoen met wortel

Voor de sinterklaas cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

marsepein groen, blauw en oranje
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
strooibus Dr. Oetker Regenboogfantasie (de chocoringen)
blanke marsepein (optioneel voor de veters)

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
cupcake tool bolvormig

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de sinterklaas cupcakes

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. De cupcakes moeten wat boller worden gebakken (voor het effect van een schoen). Hiervoor kun je wat meer beslag in de vormpjes doen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Neem een stuk blauwe marsepein en rol het uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteker een cirkel uit.

3

Maak, als de cupcake nog te plat is aan de bovenkant, de cupcake wat boller met wat meer Topping (voor de vorm van de schoen). Plak dan de blauwe cirkel op de cupcake. Maak bovenop de cupcake iets boven het midden een kuil, die doet denken aan de instap van een schoen, door heel zachtjes te draaien met een bolvormig gereedschapje.

4

Voor de wortel

Rol van oranje marsepein een wortelvorm (dikke rol die taps toeloopt). Plaats de wortel boven de schoen en bepaal waar je de wortel moet doorsnijden om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof deze uit de schoen komt. Maak deze snede schuin in de wortel zodat de wortel ook schuin op de schoen kan worden bevestigd, zo lijkt het net echt! Maak met een plastic mesje wat lijntjes in de wortel zodat deze nog echter lijkt.

5

Rol voor de blaadjes van de wortel een klein stukje groen marsepein uit tot een plakje. Snijd daar twee gelijke amandelvormige stukjes uit. Maak met een mesje aan de buitenrand steeds een sneetje zodat de blaadjes wat natuurlijker lijken.

6

Plak de blaadjes op de wortel. Nu is de wortel klaar en kun je deze in de kuil bovenop jouw sinterklaas cupcake plakken.

7

Voor de schoen;

Voor de stiksels van de schoen kun je een chocoladestift gebruiken. Trek de lijntjes desgewenst over de schoen heen. Voor de veters plak je 4 chocoringen uit de strooibox met wat Topping op de cupcake.

8

Voor de veter kun je kiezen om van blanke (of een andere kleur) marsepein een dun rolletje te rollen of met de Topping en het kleinste spuitmondje lijntjes te trekken zoals je een veter in je schoen hebt.

9

Als laatste creëer je een strik en de sinterklaas cupcakes zijn klaar om bij de schoorsteen te worden gezet.

Voedingswaarden Voor het recept Sinterklaas cupcakes Schoen met wortel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1122kJ
268kcal
1495kJ
357kcal
Vet 12.95g 17.27g
Koolhydraten 34.13g 45.51g
Eiwit 3.17g 4.23g