Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Leuke voor Sinterklaas, deze sinterklaas cupcakes met Chocoladeletter.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1 cupcake-/muffin bakvorm
1 ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
1 kunststof mesje voor fondant
1 papier (voor sjabloon chocoladeletter)

Voor de sinterklaas cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
marsepein (donkerbruin)
marsepein rood en geel (voor de bloemetjes)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de sinterklaas cupcakes

Bak de sinterklaas cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Neem een stuk blanke marsepein en rol het uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteker een cirkel uit. Plak de cirkel met wat Topping op de sinterklaas cupcake.

3

Chocoladeletter

Teken op en vel papier een chocoladeletter of maak deze op de computer (ongeveer 5-6 cm hoog) en print deze uit. Knip de letter uit.

4

Rol een stuk bruin marsepein uit tot ongeveer 4-5 mm dik. Wrijf de papieren letter met wat poedersuiker in aan de achterkant en leg deze dan op de plak marsepein. Snijd de letter uit het bruine marsepein met een kunststof mesje. Verwijder het papier. Maak met een kunststof mesje dunne lijntjes op de letter.

5

Sinterklaas cupcakes versieren

Nu kun je de letter versieren. Dit kan zoals op de foto of zoals jij het leuk vindt. Voor de cupcake op de foto gebruik je chocolade stiften om er krulletjes en stipjes op te tekenen En uit plakjes marsepein snijd of steek je wat bloemetjes. Plak deze bloemetjes op de letter en werk versier verder met zilveren parels.