Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Leuke voor Sinterklaas, deze sinterklaas cupcakes met Chocoladeletter.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1 cupcake-/muffin bakvorm
1 ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
1 kunststof mesje voor fondant
1 papier (voor sjabloon chocoladeletter)

Voor de sinterklaas cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
marsepein (donkerbruin)
marsepein rood en geel (voor de bloemetjes)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de sinterklaas cupcakes

Bak de sinterklaas cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 Minuten

2

Neem een stuk blanke marsepein en rol het uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteker een cirkel uit. Plak de cirkel met wat Topping op de sinterklaas cupcake.

3

Chocoladeletter

Teken op en vel papier een chocoladeletter of maak deze op de computer (ongeveer 5-6 cm hoog) en print deze uit. Knip de letter uit.

4

Rol een stuk bruin marsepein uit tot ongeveer 4-5 mm dik. Wrijf de papieren letter met wat poedersuiker in aan de achterkant en leg deze dan op de plak marsepein. Snijd de letter uit het bruine marsepein met een kunststof mesje. Verwijder het papier. Maak met een kunststof mesje dunne lijntjes op de letter.

5

Sinterklaas cupcakes versieren

Nu kun je de letter versieren. Dit kan zoals op de foto of zoals jij het leuk vindt. Voor de cupcake op de foto gebruik je chocolade stiften om er krulletjes en stipjes op te tekenen En uit plakjes marsepein snijd of steek je wat bloemetjes. Plak deze bloemetjes op de letter en werk versier verder met zilveren parels.

Voedingswaarden Voor het recept Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 967 kJ
231 kcal
1461 kJ
349 kcal
Vet 13.06 g 19.79 g
Koolhydraten 24.73 g 37.48 g
Eiwit 3.17 g 4.81 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no