Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Leuke voor Sinterklaas, deze sinterklaas cupcakes met Chocoladeletter.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1 cupcake-/muffin bakvorm
1 ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
1 kunststof mesje voor fondant
1 papier (voor sjabloon chocoladeletter)

Voor de sinterklaas cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
marsepein (donkerbruin)
marsepein rood en geel (voor de bloemetjes)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de sinterklaas cupcakes

Bak de sinterklaas cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Neem een stuk blanke marsepein en rol het uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteker een cirkel uit. Plak de cirkel met wat Topping op de sinterklaas cupcake.

3

Chocoladeletter

Teken op en vel papier een chocoladeletter of maak deze op de computer (ongeveer 5-6 cm hoog) en print deze uit. Knip de letter uit.

4

Rol een stuk bruin marsepein uit tot ongeveer 4-5 mm dik. Wrijf de papieren letter met wat poedersuiker in aan de achterkant en leg deze dan op de plak marsepein. Snijd de letter uit het bruine marsepein met een kunststof mesje. Verwijder het papier. Maak met een kunststof mesje dunne lijntjes op de letter.

5

Sinterklaas cupcakes versieren

Nu kun je de letter versieren. Dit kan zoals op de foto of zoals jij het leuk vindt. Voor de cupcake op de foto gebruik je chocolade stiften om er krulletjes en stipjes op te tekenen En uit plakjes marsepein snijd of steek je wat bloemetjes. Plak deze bloemetjes op de letter en werk versier verder met zilveren parels.

Voedingswaarden Voor het recept Sinterklaas cupcakes Chocoladeletter

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 967 kJ
231 kcal
1461 kJ
349 kcal
Vet 13.06 g 19.79 g
Koolhydraten 24.73 g 37.48 g
Eiwit 3.17 g 4.81 g