Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinaasappeltulband

Een tulband met sinaasappel-citroensap

12 stuks

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappeltulband

Bakgerei:

tulbandvorm (siliconen) Ø 22 cm
boter om in te vetten
mixer met garden
bakpapier
taartrooster
1 satéprikker

Voor het tulbandbeslag:

350 g margarine of boter (zacht)
300 g basterdsuiker wit
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
mespuntje zout
rasp van één sinaasappel
1 el Dr. Oetker Citroenrasp
6 eieren (m)
350 g bloem (bijv. Koopmans)
2 tl Dr. Oetker Backin (afgestreken theelepels)
50 g maizena

Voor het sinaasappel-citroensap:

250 ml sinaasappelsap
3 el citroensap
100 g suiker
rasp van één sinaasappel
1 el Dr. Oetker Citroenrasp

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Haal het rooster uit de oven en leg het op het aanrecht. Vet de tulbandvorm in en zet hem op het rooster. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 70 Minuten

2

Tulband beslag maken

Klop 350 g boter of margarine in een beslagkom met een mixer met garden zacht en romig. Voeg 300 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, een mespuntje zout, 1 el citroenrasp en het sinaasappelrasp toe en klop dit tot een luchtig beslag. Meng de 6 eieren één voor één met de mixer op de hoogste stand door het beslag.

3

Zeef 350 g bloem met 2 afgestreken theelepels Backin en 50 g maïzena in een aparte schaal. Voeg het in 2 porties toe aan het beslag en meng het met een pollepel tot een glad geheel. Schenk het tulbandbeslag in de vorm en strijk het glad.

4

Tulband bakken

Bak de tulband onderin de oven in ongeveer 70 minuten gaar en goudbruin. Laat na het bakken de tulband ongeveer 10 minuten in de vorm staan. Stort de tubland hierna op een met bakpapier bekleed rooster. Reinig de vorm en doe de tulband erin terug. Prik vervolgens met een satéprikker meerdere gaatjes in de (onderzijde van de) tulband.

Inclusief Onder

5

Sinaasappel-citroensap maken

Zeef het sinaasappel- en citroensap en meng het met de suiker, de sinaasappel- en citroenrasp. Schenk de helft van dit sap over de warme tulband heen (in de geprikte gaatjes). Haal de tulband weer uit de vorm en plaats deze op een bord, prik de bovenkant op meerdere plekken in en schenk de resterende helft van het sinaasappel-citroensap hierover.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappeltulband

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2177kJ
520kcal
1449kJ
346kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g