Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinaasappelkwarktaart

Lekkere, frisse en luchtige kwarktaart met sinaasappelsmaak, versierd met slagroom en nougatine.

over 10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappelkwarktaart

:

Mixer met garden
Springvorm 24 cm
Steelpannetje

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
400 ml sinaasappelsap
500 ml slagroom (2x 250 ml)
30 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Nougatine

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Doe de sinaasappelsap en de taartmix in een beslagkom en klop dit met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Plaats de kwarktaart 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

3

Klop de slagroom stijf en bestrijk de zijkant van de kwarktaart met de slagroom. Bedruk de rand vervolgens met Dr. Oetker Nougatine. Decoreer de kwarktaart vervolgens met toefjes slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappelkwarktaart

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 1491kJ
356kcal
1055kJ
252kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 27g 19g
Eiwit 0g 0g