Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sinaasappelkwarktaart

Lekkere, frisse en luchtige kwarktaart met sinaasappelsmaak, versierd met slagroom en nougatine.

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappelkwarktaart

:

Mixer met garden
Springvorm Ø24 cm
Steelpannetje

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
400 ml sinaasappelsap
500 ml slagroom (2x 250 ml)
30 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Nougatine

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Doe de sinaasappelsap en de taartmix in een beslagkom en klop dit met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Plaats de kwarktaart 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

3

Klop de slagroom stijf en bestrijk de zijkant van de kwarktaart met de slagroom. Bedruk de rand vervolgens met Dr. Oetker Nougatine. Decoreer de kwarktaart vervolgens met toefjes slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappelkwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1491 kJ
356 kcal
1055 kJ
252 kcal
Vet 26.00 g 18.44 g
Koolhydraten 26.56 g 18.84 g
Eiwit 3.89 g 2.76 g