Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sinaasappel-worteltaart

Worteltaart met sinaasappelcrème, marsepein en amandelen, lekker voor Pasen!

12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel-worteltaart

Voor het biscuitdeeg:

150 g Dr. Oetker Amandelschaafsel of fijngemalen amandelen
4 eieren (eiwit en eigeel van 4 middelgrote eieren)
150 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
250 g wortels
100 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin (afgestreken theelepel)

Voor de sinaasappelcrème:

4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
1 pak Dr. Oetker Kookpudding Vanille
250 ml sinaasappelsap
125 ml wortelsap
400 ml slagroom (koud)
40 g suiker

Voor decoratie:

50 g poedersuiker
50 g blanke marsepein
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
gepelde pistachenoten (gehakte)

Extra nodig:

blender of cutter
pan met antiaanbaklaag
rasp
bakvorm rond Ø 26 cm (siliconen)
boter om in te vetten
bloem (bestuiven vorm)
2 kommen (vetvrij!)
garde (vetvrij!)
bakpapier
taartrooster

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Maal de amandelen fijn met een blender of cutter (of gebruik amandelschaafsel) Rooster in een pan met antiaanbaklaag (zonder vet) de gemalen amandelen (of het amandelschaafsel) goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord (verkruimel het geroosterde amandelschaafsel met de hand). Schil de wortelen en rasp ze. Haal het rooster uit de oven en leg deze op het aanrecht Vet de bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Zet de vorm op het bakrooster om deze gemakkelijk te kunnen vullen. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Onder

Opstijftijd: 120 - 180 minuten

Biscuitdeeg

Mix de eiwitten met de mixer helemaal stijf in een vetvrije kom. Om de eiwitten goed stijf te kunnen slaan, mag er geen enkel spoor van eigeel in zitten en zowel de kom als de garden moeten vetvrij zijn. Mix vervolgens in een andere kom de eigelen met een mixer met garden in de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een romige crème. Meng 150 g suiker en 1 zakje vanillesuiker met elkaar en voeg dit al roerend toe aan de eigeel massa ( 2 min. kloppen). Roer de wortelrasp en de amandelen erdoor. Meng 100 g bloem en 1 afgestreken theelepel Backin en meng het kort door het geheel. Voeg tot slot de stijfgeslagen eiwitten toe en spatel het door. Doe het beslag in de vorm en strijk het glad. Bak de worteltaart onderin de oven in ongeveer 40 min. gaar. Laat de worteltaart op een met bakpapier bekleed rooster afkoelen.

Sinaasappelcrème

Week 4 blaadjes gelatine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bereid de Kookpudding vanille zoals vermeld op de verpakking, echter gebruik in plaats van melk; 250 ml sinaasappelsap, 125 ml wortelsap en 40 g suiker. Los de geweekte gelatine al roerend op in de nog hete pudding. Bedek de pudding met vershoudfolie en laat hem afkoelen. Klop 400 ml koude slagroom stijf. Roer de koude pudding met de mixer met garden door en spatel de slagroom erdoor. Snijd de afgekoelde worteltaart horizontaal doormidden. Leg de onderste helft van de taart op een bord, bestrijk deze met de helft van de sinaasappelcrème en leg de bovenste helft van de taart erop. Bestrijk de taart met de rest van de crème.

Decoreren

Zeef 50 g poedersuiker en kneed dit door 50 g marsepein. Neem een stuk marsepein ter grootte van een walnoot en maak het groen met behulp van de groene kleurstof stift. Vorm 8 worteltoefjes. Kleur de rest van de marsepein met rood en geel tot worteloranje en maak 8 wortels. Versier de taart met de marsepeinen wortels, bestrooi met pistachenootjes en zet de worteltaart nog 2-3 uur in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel-worteltaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2952 kJ
705 kcal
247 kJ
59 kcal
Vet 23.49 g 1.97 g
Koolhydraten 110.84 g 9.30 g
Eiwit 11.88 g 1.00 g