Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinaasappel Carrot Cake

Smeuïge, licht gekruide cake met geraspte wortels en sinaasappel. Je maakt de Carrot Cake af met een mooie romige topping van MonChou en sinaasappelrasp. Heerlijk zoet en fris.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Carrot Cake

Bakgerei:

rasp voor sinaasappel
mixer met garden

Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels geraspt (zelf of kant en klaar)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 g MonChou (kamertemperatuur)
3 el water
2 sinaasappels

preparation

Bereiding

Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 55 - 60 Minuten

sinaasappelrasp

Rasp de oranjeschil van de sinaasappels en pers 1 sinaasappel uit. Bewaar de schil en het sap apart van elkaar.

Beslag bereiden

Doe de carrot cakemix, de eieren, de zonnebloemolie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Voeg de helft van de geraspte sinaasappelschil en 1 eetlepel sinaasappelsap toe en meng dit door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm

Carrot cake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de cake gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog dan is de cake gaar. Zo niet, bak de taart dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je gaat decoreren.

Decoreren

Mix 100g MonChou in een kom met de mixer met garden glad. Voeg de toppingmix , 3 eetlepels sinaasappelsap en 2/3 van de overgebleven geraspte sinaasappelschil hieraan toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping. Strooi het laatste restje sinaasappelschil over de topping.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Carrot Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1285kJ
307kcal
1022kJ
244kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g