Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rups broodjes

Maak van een broodje eten een feestje. Deze rups broodjes gaan er in als zoete koek.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rups broodjes

Bakgerei:

bakplaat
mixer met deeghaken
bakpapier

Voor de broodjes:

275 g tarwebloem
10 g suiker
ongeveer 50 g basterdsuiker (bruine)
1,5 tl zout
165 ml water (handwarm)
1 el plantaardige olie
1 ei losgeklopt
1 zakje Dr. Oetker Gist

Voor decoratie:

rozijnen
1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit of Dr. Oetker Roze glazuur
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Weeg tarwebloem, suiker, basterdsuiker, zout en de gist af in een beslagkom. Voeg water en olie toe en meng het met een mixer met deeghaken op de hoogste stad tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt, 10 minuten rusten.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en verdeel deze weer in 4 stukjes. Rol van de 4 stukjes bolletjes en leg deze op de bakplaat achter elkaar als een rups. Herhaal dit met de andere deegstukjes.

3

Druk rozijntjes in de voorste bolletjes als oogjes. Snijd de halve amandelen overlangs doormidden en steek deze boven de oogjes als voelsprietjes. Laat de broodjes afgedekt met een theedoek een half uur rijzen.

4

Verwarm de oven voor. Bestrijk de rupsjes voorzichtig met ei. Bak de broodjes in ca. 12 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 12 minuten

5

Decoreer de afgekoelde rupsjes met Glazuur en de Schrijfstiften.

Voedingswaarden Voor het recept Rups broodjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 10484kJ
2504kcal
1206kJ
288kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g