Voor het recept Rups broodjes
bakplaat | |
mixer met deeghaken | |
bakpapier |
275 g | tarwebloem |
10 g | suiker |
ongeveer 50 g | basterdsuiker (bruine) |
1,5 tl | zout |
165 ml | water (handwarm) |
1 el | plantaardige olie |
1 | ei losgeklopt |
1 zakje | Dr. Oetker Gist |
rozijnen | |
1 zakje | Dr. Oetker Garneeramandelen |
1 zakje | Dr. Oetker Glazuur Wit of Dr. Oetker Roze glazuur |
1 doosje | Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur |
Weeg tarwebloem, suiker, basterdsuiker, zout en de gist af in een beslagkom. Voeg water en olie toe en meng het met een mixer met deeghaken op de hoogste stad tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt, 10 minuten rusten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en verdeel deze weer in 4 stukjes. Rol van de 4 stukjes bolletjes en leg deze op de bakplaat achter elkaar als een rups. Herhaal dit met de andere deegstukjes.
Druk rozijntjes in de voorste bolletjes als oogjes. Snijd de halve amandelen overlangs doormidden en steek deze boven de oogjes als voelsprietjes. Laat de broodjes afgedekt met een theedoek een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor. Bestrijk de rupsjes voorzichtig met ei. Bak de broodjes in ca. 12 minuten gaar en goudbruin.
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven 200 °C
Baktijd: 12 minuten
Decoreer de afgekoelde rupsjes met Glazuur en de Schrijfstiften.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
10484
kJ
2504 kcal |
1206
kJ
288 kcal |
Vet | 45.33 g | 5.22 g |
Koolhydraten | 456.82 g | 52.63 g |
Eiwit | 56.99 g | 6.57 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no