Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Rups broodjes

Maak van een broodje eten een feestje. Deze rups broodjes gaan er in als zoete koek.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rups broodjes

Bakgerei:

bakplaat
mixer met deeghaken
bakpapier

Voor de broodjes:

275 g tarwebloem
10 g suiker
ongeveer 50 g basterdsuiker (bruine)
1,5 tl zout
165 ml water (handwarm)
1 el plantaardige olie
1 ei losgeklopt
1 zakje Dr. Oetker Gist

Voor decoratie:

rozijnen
1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit of Dr. Oetker Roze glazuur
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Weeg tarwebloem, suiker, basterdsuiker, zout en de gist af in een beslagkom. Voeg water en olie toe en meng het met een mixer met deeghaken op de hoogste stad tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt, 10 minuten rusten.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en verdeel deze weer in 4 stukjes. Rol van de 4 stukjes bolletjes en leg deze op de bakplaat achter elkaar als een rups. Herhaal dit met de andere deegstukjes.

3

Druk rozijntjes in de voorste bolletjes als oogjes. Snijd de halve amandelen overlangs doormidden en steek deze boven de oogjes als voelsprietjes. Laat de broodjes afgedekt met een theedoek een half uur rijzen.

4

Verwarm de oven voor. Bestrijk de rupsjes voorzichtig met ei. Bak de broodjes in ca. 12 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 12 minuten

5

Decoreer de afgekoelde rupsjes met Glazuur en de Schrijfstiften.

Voedingswaarden Voor het recept Rups broodjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 10484 kJ
2504 kcal
1206 kJ
288 kcal
Vet 45.33 g 5.22 g
Koolhydraten 456.82 g 52.63 g
Eiwit 56.99 g 6.57 g