Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rozentaartjes

Een klein kunstwerkje. Maak van jouw kleine cakejes prachtig rozentaartjes. Je maakt de rozen van botercrème. Je kunt deze techniek ook gebruiken op grote taarten.

6 stuks

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rozentaartjes

Voor de taartjes:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de botercrème rozen:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter 2x
125 ml melk 2x (koud)
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Bakgerei:

1 Zenker Mini taarten bakblik (heb je geen Zenker Mini taarten bakblik, gebruik dan een muffin bakblik)
spuitmondje Wilton 104
spuitzak

preparation

Bereiding

1

De taartjes

Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet 6 Zenker Mini Taart bakblikken goed in met boter of Bakspray. Vul de vormpjes met het beslag. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven goudbruin en gaar.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 - 30 Minuten

2

Laat de taartjes goed afkoelen.

3

De botercrème maken

Maak de zakjes botercrème volgens aanwijzing op de verpakking.

4

Botercrème kleuren

De botercrème kleuren we in drie tinten roze. Kleur de witte botercrème licht roze met een paar druppeltjes Dr. Oetker rode kleurstof. Wanneer deze licht roze is gekleurd, haal je 2/3 eruit en doe je dit in een andere kom. Kleur 2/3 deel licht roze botercrème nog donkerder en haal 1/2 eruit en doe dit in een andere kom. Maak het laatste deel met een beetje roze kleurstof het donkerst roze. Nu heb je drie kommentjes met drie tinten roze botercrème.

5

De rozen van botercrème

Doe het spuitmondje in de spuitzak en doe de lichtste botercrème in de spuitzak.

6

Begin met het spuiten van een kegeltje midden op de taart.

7

Spuit met het spuitmondje met de smalle kant naar boven, blaadjes om het kegeltje, zodat het begin van de roos ontstaat. Maak er weer een randje met blaadjes om heen. De blaadjes worden steeds een beetje groter. Zie foto. Ga door totdat de bovenkant bedekt is. Doe dit met ongeveer 5-6 taartjes.

8

Wanneer de bovenkant bedekt is met een mooie roos van botercrème, vul je de spuitzak met de iets donkere kleur roze. Maak nu weert iets grotere blaadjes tot halverwege de zijkant van het taartje.

9

Vul nu de spuitzak met de donkerste botercrème en decoreer de taartjes tot aan de onderkant met bloem blaadjes. Klaar zijn jouw botercrème rozen!

Voedingswaarden Voor het recept Rozentaartjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2918kJ
697kcal
1428kJ
341kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g