Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Roompudding met aardbeienjelly

Gek op pudding? Maak dan deze romige pudding met een frisse aardbeienjelly gevuld met stukjes diverse fruit.

over 10 - 12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Roompudding met aardbeienjelly

:

(cake)vorm 1,5 liter
Steelpannetje

Voor de roompudding met aardbeienjelly:

1 el citroensap
1 appel (klein en met groene schil)
1 pak Dr. Oetker Jelly Aardbeien
500 ml kinderchampagne
100 g blauwe bessen
100 g bramen
2 pakken Dr. Oetker Kookpudding Room
1000 ml melk

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Spoel de vorm om met koud water. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes, dwars op de lengterichting, in smalle plakjes.

2

Jelly

Bereid de Jelly Aardbeien met kinderchampagne in plaats van water, volgens de aanwijzingen op het pakje. Schep het fruit erdoor en schenk de Jelly in de vorm. Verdeel het fruit gelijkmatig. Zet de vorm ten minste 2 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

3

Kookpudding

Bereid de kookpudding volgens de bereidingswijze met melk. Laat het puddingmengsel afkoelen tot het nog net vloeibaar is en schenk het dan op de gelei in de vorm. Plaats de vorm in de koelkast en laat de pudding 8-12 uur opstijven.

Opstijftijd: 480 - 720 Minuten

4

Duw met de vingertoppen de pudding voorzichtig los van de wand van de vorm. Maak een passende schaal vochtig met water, leg hem op de vorm en keer schaal en vorm samen. Schud even op en neer, zodat de pudding los komt. Snijd de pudding met een, in heet water warm gemaakt mes, in plakken.

Voedingswaarden Voor het recept Roompudding met aardbeienjelly

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 8223kJ
1964kcal
176kJ
42kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 483g 10g
Eiwit 0g 0g