Paasdessert
6 stuks
Gemakkelijk
Geïnspireerd door Pascha, een paasdessert uit de Russische keuken.
Ingrediënten
Bereiding
Bakgerei
6
hoge coupes
mixer met gardes
Voor het paasdessert
1 zakje
bigarreaux
60 g
gekonfijte sinaasappelschil
60 g
sukade
300 ml
water
500 g
roomkwark
125 ml
slagroom
Bereiding:
20 min
1
Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Rooster het amandelschaafsel al omschuddend goudbruin. Schud het amandelschaafsel op een dubbel laagje keukenpapier. Snijd de bigarreaux en de gekonfijte sinaasappelschil in kleine stukjes en meng dit met de sukade.
2
Bereid de banketbakkersroom met het water en de roomkwark. Schep het gedroogde fruit en ongeveer 40 g van het amandelschaafsel door de room. Verdeel het paasdessert over 6 coupes.
3
Zet de coupes met paasdessert in de koelkast en laat het dessert op stijven.
Opstijftijd
120 min
4
Klop de slagroom met 1 zakje vanillesuiker. Spuit op paasdessert een toef slagroom en bestrooi het met de rest van het amandelschaafsel.
Baktips
Gekonfijte sinaasappelschil zijn onder andere te vinden bij notenwinkels.
Tips
: Gekonfijte sinaasappelschil zijn onder andere te vinden bij notenwinkels.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media