Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Romige yoghurt met aardbei en meringue

2WMN maakte met meringue een heerlijk toetje: ,,Hmmm, ik ben zó dol op dit dessert! Heerlijk fris, maar toch ook zoet. Het lijkt heel erg op het bekende Engelse recept 'Eaton Mess', alleen zit daar geen yoghurt door. Dit is dus een iets frissere variant. Heerlijk voor de zomer! Smullen maar!''

6 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Romige yoghurt met aardbei en meringue

Voor de meringue:

2 eiwitten
1 el maizena (bijv. Koopmans)
140 g suiker
Dr. Oetker Vanille Aroma (optioneel)
Dr. Oetker Kleurstoffen (optioneel)

Voor het toetje:

6 el Griekse of Turkse yoghurt
30 ml slagroom (ongeklopt)
fruit naar keuze, bijv. Hollandse aardbei
suiker extra is optioneel

Extra nodig:

mixer met garden
beslagkom (vetvrij)
bakplaat met bakpapier
6 kommetjes/bakjes of glaasjes

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 110 graden.

Elektrische oven: 110 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door een keukenpapiertje met wat citroensap door de kom te halen. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe - en eventueel enkele druppels aroma en/of kleurstof naar keuze - en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Schep met twee eetlepels grote klodders van de meringue op een bakplaat met bakpapier. Voor dit recept hoeft het niet netjes, want we breken de meringue straks in kleine stukjes.

4

Meringue bakken

Bak de meringue minimaal 60 minuten iets onder het midden van de oven. Heb je echt grote klodders gemaakt, verleng dan eventueel de baktijd met zo'n 30 minuten.

Baktijd: 60 - 90 minuten

5

Ondertussen voor het toetje

Terwijl de meringue bakt kun je verder met de rest. Klop 6 volle eetlepels slagroom goed lobbig. Voeg dit bij 6 volle eetlepels Griekse of Turkse Yoghurt. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan eventueel nog een beetje suiker toe.

6

Was de vruchten (2WMN nam lekkere Hollandse aardbeien) en snijd deze in kleine stukjes. Doe de helft van de vruchten door de yoghurt. Bewaar de andere helft voor garnering.

7

Toetje bereiden

Breek de meringue in stukjes. Schep de romige yoghurt in mooie kommetjes of glaasje en maak het af door te garneren met de rest van de vruchten en stukjes meringue.

Dit recept is gemaakt door 2wmn.nl. Kijk voor hun verhaal op: http://2wmn.nl/2015/05/romige-yoghurt-met-aardbei-en-meringue/

Voedingswaarden Voor het recept Romige yoghurt met aardbei en meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 586kJ
140kcal
1151kJ
275kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g