Voor het recept Romige yoghurt met aardbei en meringue
2 | eiwitten |
1 el | maizena (bijv. Koopmans) |
140 g | suiker |
Dr. Oetker Vanille Aroma (optioneel) | |
Dr. Oetker Kleurstoffen (optioneel) |
6 el | Griekse of Turkse yoghurt |
30 ml | slagroom (ongeklopt) |
fruit naar keuze, bijv. Hollandse aardbei | |
suiker extra is optioneel |
mixer met garden | |
beslagkom (vetvrij) | |
bakplaat met bakpapier | |
6 | kommetjes/bakjes of glaasjes |
Verwarm de oven voor op 110 graden.
Elektrische oven: 110 °C
Heteluchtoven 110 °C
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door een keukenpapiertje met wat citroensap door de kom te halen. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe - en eventueel enkele druppels aroma en/of kleurstof naar keuze - en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Schep met twee eetlepels grote klodders van de meringue op een bakplaat met bakpapier. Voor dit recept hoeft het niet netjes, want we breken de meringue straks in kleine stukjes.
Bak de meringue minimaal 60 minuten iets onder het midden van de oven. Heb je echt grote klodders gemaakt, verleng dan eventueel de baktijd met zo'n 30 minuten.
Baktijd: 60 - 90 minuten
Terwijl de meringue bakt kun je verder met de rest. Klop 6 volle eetlepels slagroom goed lobbig. Voeg dit bij 6 volle eetlepels Griekse of Turkse Yoghurt. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan eventueel nog een beetje suiker toe.
Was de vruchten (2WMN nam lekkere Hollandse aardbeien) en snijd deze in kleine stukjes. Doe de helft van de vruchten door de yoghurt. Bewaar de andere helft voor garnering.
Breek de meringue in stukjes. Schep de romige yoghurt in mooie kommetjes of glaasje en maak het af door te garneren met de rest van de vruchten en stukjes meringue.
Dit recept is gemaakt door 2wmn.nl. Kijk voor hun verhaal op: http://2wmn.nl/2015/05/romige-yoghurt-met-aardbei-en-meringue/
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
586
kJ
140 kcal |
1151
kJ
275 kcal |
Vet | 2.32 g | 4.54 g |
Koolhydraten | 28.21 g | 55.31 g |
Eiwit | 1.33 g | 2.61 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no