
Regenboogijs
Ingrediënten
Bereiding:
Rasp de chocolade en zet apart voor later.
Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om de eidooiers, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en kleur elk deel met een andere kleurstof. Giet de verschillende kleuren in aparte diepvriesbestendige bewaardoosjes en vries in voor 2 uur. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de bakjes).
Haal de bakjes ijs uit de vriezer en meng vervolgens per bakje de geraspte chocolade door het ijs. Schep de verschillende kleuren afwisselend in een grotere diepvriesbestendige bewaardoos om het regenboog effect te krijgen, en vries in voor 2 uur.
Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de glaasjes en versier deze met de regenboogfantasie.
Vergelijkbare recepten

Roompudding met aardbeienjelly

Chocolade-Karameldessert

Cookies and cream met stracciatella-ijs

Puddingijsjes

Panna Cotta met aardbeiensaus

Romige yoghurt met aardbei en meringue
