Flag

Regenboogijs

4 stuks
Gemiddeld
20
Tover heerlijke kleuren in je stracciatella-ijs
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het ijs
250 mlvolle melk
50 gmelkchocolade
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
250 mlslagroom
2 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
80 gsuiker
4eidooiers
mespuntjezout
Om te bestrooien
strooibusDr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Rasp de chocolade en zet apart voor later.

2

Voor het ijs

Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

3

Gebruik ondertussen een mixer om de eidooiers, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

4

Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en kleur elk deel met een andere kleurstof. Giet de verschillende kleuren in aparte diepvriesbestendige bewaardoosjes en vries in voor 2 uur. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de bakjes). 

5

Haal de bakjes ijs uit de vriezer en meng vervolgens per bakje de geraspte chocolade door het ijs. Schep de verschillende kleuren afwisselend in een grotere diepvriesbestendige bewaardoos om het regenboog effect te krijgen, en vries in voor 2 uur.  

6

Om te bestrooien

Laat het ijs ca. 10 min. op kamertemperatuur staan. Verdeel het ijs over de glaasjes en versier deze met de regenboogfantasie.