Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Romige fruittaart met amandelspijs

Heerlijke fruittaart met amandelspijs en daar bovenop een roomvulling. En natuurlijk versierd met jouw favoriete fruit.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Romige fruittaart met amandelspijs

Voor het fruittaart deeg:

100 g margarine
100 g basterdsuiker
200 g Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin
2 el melk

Voor de amandelvulling (frangipane):

1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
2 eieren losgeklopt
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
1 el Dr. Oetker Citroenrasp
25 g Kristalbloem (Koopmans)
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin

Voor de roomvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
350 ml water
250 ml slagroom

Voor decoratie:

fruit naar keuze (bv. 1 peer, 1 nectarine, 2 kiwi's, 5 a 6 aardbeien en ca. 12 frambozen)
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
125 ml sinaasappelsap
175 ml water

Extra nodig:

Dr. Oetker Bakspray
springvorm 24 cm
bakpapier
mixer met deeghaken
kwastje

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de fruittaart

Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Meng de boter en de basterdsuiker door elkaar en voeg bloem, de Vanillesuiker, de Backin en melk toe. Meng het geheel vervolgens tot een deeg.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 35 Minuten

2

Leg op de bodem van de springvorm bakpapier en vet de rand in met boter of Dr Oetker Bakspray. Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm tot ca. 2,5 cm hoog met het deeg.

3

Meng de Amandelspijs met de eieren. Voeg de eieren gelijkmatig toe om klontjes te voorkomen. Voeg boter en de Citroenrasp toe en klop het geheel ca. 1 minuut met een mixer. Voeg bloem en de Backin toe en meng het geheel met de mixer op stand 1 kort door elkaar.

4

Schep de amandelvulling in de vorm en bak de taartbodem in ca. 35 minuten gaar. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen. De bodem mag na het bakken iets inzakken.

5

Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met slagroom. Verdeel de room over de goed afgekoelde taartbodem. Laat daarbij ongeveer 1,5 cm van de rand vrij. Plaats de fruittaart in de koelkast.

6

Was, schil en snijd het fruit naar keuze. Maak de fruittaart naar eigen smaak op met vers fruit. Je kunt de fruittaart ook op maken in punten. Snijd de fruittaart in punten en versier elke punt met vers fruit.

7

Bereid de Taartina volgens de aanwijzingen op de verpakking met 125 ml sinaasappelsap en 175 ml water. Breng met behulp van een kwast gelei aan op het fruit. Je hoeft niet alle gelei te gebruiken op de fruittaart.