Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Romige cupcakes met aardbeien

Chocolade cupcakes in een hartjes vorm, een heerlijke toef room en verse aardbeien. Zo maak je van een cupcake een heerlijk cadeautje.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Romige cupcakes met aardbeien

Voor de chocolade cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk
25 g cacao

Voor de rode roomtopping:

500 g roomboter
500 g poedersuiker
Dr. Oetker Kleurstoffen (de rode)

Voor decoratie:

6 aardbeien
1 flesje Dr. Oetker Disco

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
knikkers 12 stuks
sjabloon cupcakewrappers
1 rol plakband en niet-machine
spuitzak met stermondje

preparation

Bereiding

1

Print en knip voor gebruik de sjablonen uit en plak ze vast met een stukje plakband. Kies jouw favoriet uit via deze link: http://oetkerweb.nl/moederdag/downloads/capcake-wrappers-en-prikkertjes.pdf

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

3

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacoa en voeg je dit toe aan het beslag. Verdeel de cupcake vormpjes in de cupcake bakvorm en plaats tussen alle vormpjes en de bakvorm 1 knikker. Druk met je vingers de cupcake vormpjes in een hartvorm en plaats met een nietmachine een nietje ter versteviging. Deze stap zorgt ervoor dat de cupcakes tijdens het bakken hartvormen aannemen.

4

Verdeel het beslag vervolgens over de bakvorm. Bak de hartjes cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 24 Minuten

5

Maak ondertussen de romige crème: meng de zachte boter samen met de poedersuiker en de rode kleurstof en klop tot ene romige crème.

6

Was vervolgens de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in dunne plakken. Je kunt ook een driehoek uit de bovenkant het elk aardbeien plakje snijden, zo krijg je een beetje een hartvormige aardbei.

7

Vul de spuitzak met de botercrème en versier elke cupcake met een hartvorm van romige creme en een plakje aardbei.

8

Plaats de cupcakes in de zelfgemaakte cupcakewrapper.