Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rocky Road Brownie

Een gevaarlijk lekkere brownie met marshmallows, stukjes karamel en amandelen.

16 - 20 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rocky Road Brownie

Voor de Brownie:

2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco
200 ml water
100 g boter of margarine (zacht)
1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen
100 g pure chocolade
85 g zachte karameltoffees
60 g marshmallows (klein)

Voor een salted caramel:

1 blikje gecondenseerde melk
zout

Extra nodig:

bakplaat (c.a. 20x30cm)
bakpapier
boter om in te vetten
pan

preparation

Bereiding

1

Maak een salted caramel saus

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe. 

2

Brownie beslag

Bereid het brownie beslag volgens de bereidingswijze op het pak Dr. Oetker Brownies. Leg het bakpapier op de bakplaat en vet de randen van de bakplaat in. Verdeel het beslag daarna over de bakplaat (in plaats van in kartonnen bakvorm).

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 20 minuten

3

Rocky Road Brownie

Óndertussen hak je amandelen en chocolade wat fijner, meng daar de karamel doorheen. Haal de bakplaat uit de oven. Strooi het mengsel over de taart en druk het licht aan. Bak de Brownie daarna midden in de oven gedurende 15 minuten.

4

Finishing touch

Haal de Brownie uit de oven. Bestrooi de Brownie met marshmallow en bak de Rocky Road Brownie ongeveer 5 minuten totdat de marshmallow goudbruin kleuren. Laat de Brownie volledig afkoelen op een rooster. Gebruik een lepel om met de salted caramel strepen over de brownie te trekken. Snijd hem daarna in kleinere stukjes.

Voedingswaarden Voor het recept Rocky Road Brownie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1227 kJ
293 kcal
1281 kJ
306 kcal
Vet 14.02 g 14.60 g
Koolhydraten 36.66 g 38.19 g
Eiwit 4.41 g 4.59 g