Rocky Road Brownie

Een gevaarlijk lekkere brownie met marshmallows, stukjes karamel en amandelen.

16 - 20 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rocky Road Brownie

Voor de Brownie:

2 pakken Dr. Oetker Brownies Choco
200 ml water
100 g boter of margarine (zacht)
1 zakje Dr. Oetker Garneeramandelen
100 g pure chocolade
85 g zachte karameltoffees
60 g marshmallows (klein)

Voor een salted caramel:

1 blikje gecondenseerde melk
zout

Extra nodig:

bakplaat (c.a. 20x30cm)
bakpapier
boter om in te vetten
pan

preparation

Bereiding

1

Maak een salted caramel saus

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje zout toe. 

2

Brownie beslag

Bereid het brownie beslag volgens de bereidingswijze op het pak Dr. Oetker Brownies. Leg het bakpapier op de bakplaat en vet de randen van de bakplaat in. Verdeel het beslag daarna over de bakplaat (in plaats van in kartonnen bakvorm).

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 20 Minuten

3

Rocky Road Brownie

Óndertussen hak je amandelen en chocolade wat fijner, meng daar de karamel doorheen. Haal de bakplaat uit de oven. Strooi het mengsel over de taart en druk het licht aan. Bak de Brownie daarna midden in de oven gedurende 15 minuten.

4

Finishing touch

Haal de Brownie uit de oven. Bestrooi de Brownie met marshmallow en bak de Rocky Road Brownie ongeveer 5 minuten totdat de marshmallow goudbruin kleuren. Laat de Brownie volledig afkoelen op een rooster. Gebruik een lepel om met de salted caramel strepen over de brownie te trekken. Snijd hem daarna in kleinere stukjes.

Voedingswaarden Voor het recept Rocky Road Brownie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1227 kJ
293 kcal
1281 kJ
306 kcal
Vet 14.02 g 14.60 g
Koolhydraten 36.66 g 38.19 g
Eiwit 4.41 g 4.59 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no