Flag

Mon Cherie taart

8 stuks
Gemiddeld
40
Kleine taartjes van Brownies gevuld met romige mascarpone en (amarena)kersen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Mixer met gardes
Aluminiumfolie
Hartvormige mal

Ingrediënten

Voor de brownies
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
50 gboter (zachte)
1 potjekersen op siroop (ontpit) of amarena-kersen
250 gMascarpone
50 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
poedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Bereidingswijze brownies

Maak de Brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat het beslag gelijkmatig over de vorm wordt verdeeld. Prik aan het einde van de baktijd met een (saté)prikker in het midden van de Brownies om de gaarheid te controleren. Blijft er beslag plakken? Dek de Brownies af met een stukje aluminiumfolie en bak ze nog 5-10 minuten.

Baktijd: ongeveer 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Laat de Brownies in de vorm afkoelen. Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en neem de Brownies er uit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband.

3

Snijd met de Brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm.

4

Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog. Roer de mascarpone los met slagroom en Klop-Fix. Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten. Schep het roommengsel op de Brownieslaag in de vorm.

5

Duw op regelmatige afstand de kersen in de room en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere laag met het snijvlak naar beneden er op.

6

Druk het voorzichtig aan. Vouw de vorm goed tegen het taartje aan en zet het eventueel met plakband vast. Laat de taart 3-4 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 180 - 240 Minuten

7

Spoel een broodmes om met warm water, zodat het warm wordt. Snijd het taartje voorzichtig in 6 vierkante stukjes. Leg op elk een hartvormige mal en bestrooi de gebakjes voorzichtig met poedersuiker (gebruik een theezeefje).