Vegan brownies met gezouten chocolade
6 stuks
Gemiddeld
Vegan brownies met gezouten chocolade en cranberries
Ingrediënten
Bereiding
Voor de vegan brownies met cranberry
50 g
plantaardige margarine
100 ml
water
50 g
gedroogde cranberry's
1 el
kaneel
Voor de gezouten chocoladesaus
100 g
pure chocolade
10 g
plantaardige margarine
1 tl
zeezout
Extra nodig
6
cupcake-/muffin bakvormen evt. met muffinbakblik
beslagkom
mixer met gardes
Bereiding:
20 min
Bakken:
30 min
Rusttijd:
30 min
1
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Plaats de muffinvormpjes op de bakplaat of in het muffinbakblik.
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
2
Brownie bites maken
Klop in een kom de margarine zacht. Voeg de browniemix en het water toe.
3
Mix gedurende 1 minuut, op de laagste stand tot een glad beslag.
4
Roer de cranberries en het kaneel door het beslag.
5
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Schuif het rooster met muffinbakblik of de bakplaat de oven in en bak de brownie bites in 30-40 minuten gaar.
Baktijd
30 min
6
Chocoladesaus maken
Maak ondertussen de chocoladesaus. Smelt de chocolade met de margarine en het zout.
7
Schenk de saus over de gebakken browniebites en laat afkoelen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media