Flag

Vegan brownies met bananenijs en karamel

6 porties
Gemiddeld
65
Heerlijke brownies met vers bananenijs en een karamelsaus van dadels en amandelmelk volledig op plantaardige basis. Smullen met respect voor planeet Aarde!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies
1 pakDr. Oetker Vegan Brownies Choco
50 gmargarine (100% plantaardige boter)
100 mlwater
Voor de dadelkaramelsaus
6ontpitte dadels
100 mlamandeldrink (zonder suikers)
Voor het ijs
3bananen (diepgevroren!)
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
keukenmachine

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vegan Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar buiten.

3

Brownies bereiden

Klop in de beslagkom de margarine los in een kom met de handmixer.

4

Voeg de browniemix en het water toe en mix tot een glad beslag.

5

Spatel het beslag in de bakvorm en maak glad.

6

Bak de brownies in ca. 45 minuten gaar. Laat na het bakken even afkoelen.

Baktijd: 45 Minuten

7

Dadel karamelsaus maken

Meng de dadel en amandelmelk in de keukenmachine tot een romige saus. Giet in een schaaltje en maakt de machine schoon.

8

Bananenijs maken

Meng de diepgevroren bananen met een zakje vanillesuiker tot een romig ijs in de keukenmachine.

9

Snijd de brownie in stukjes stapel op zes bordjes en schep het bananenijs erop. Giet het dadelkaramelsausje erover en voilà!