Flag

IJsbrownies met frambozen en macadamia

8 stuks
Gemiddeld
60
Voor een zomerse brownie combineer je deze met ijs, frisse frambozen en heerlijke nootjes. En dan lekker versieren: zo doe je dat!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
50 gboter of margarine (op kamertemperatuur)
100 mlwater
Voor ijsvulling en decoraties
200 gschepijs in smaak naar keuze
125 gframbozen (vers)
50 gmacadamia (gezouten en gebrand)
3 elsuiker
25 gwitte chocolade in stukjes
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak
koekenpan

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
1

Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

2

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

3

Beslag bereiden

Doe de boter in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes zacht en romig (niet luchtig kloppen).

4

Voeg de Browniemix en het water toe en meng dit alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

5

Mix nog 1 minuut op de laagste snelheid door tot een glad beslag. Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in 40 minuten gaar.

Baktijd: 40 Minuten

6

Vullen

Laat de brownie helemaal afkoelen. Haal het ijs 10 minuten van te voren uit de vriezer.

7

Snijd de brownie horizontaal in 2 gelijke helften. Til de bovenkant er voorzichtig af en leg de onderste helft op een plank of schaal die in je vriezer past. Schep het ijs erop en verdeel dit gelijkmatig.

8

Halveer 6 frambozen en druk deze in het ijs. Leg de bovenkant er weer op en druk deze voorzichtig aan. Laat het ijs weer goed bevriezen en leg de gevulde brownie tenminste een uur in de vriezer.

9

De noten karameliseren

Karameliseer ondertussen de macadamianoten. Verwarm 3 eetlepels suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de suiker over de bodem en roer vooral niet! Wacht net zolang totdat de suiker gesmolten is en lichtbruin van kleur.

10

Zet ondertussen een ovenschaal of bakplaatje klaar met een stuk bakpapier.

11

Zodra alle suiker gesmolten is, roer je snel de noten erdoor en giet alles op het bakpapier. Pas op, dit is heel heet! Probeer vooral de pan niet schoon te schrobben, giet er warm water in en laat alles schoon weken, dan hoef je niet te boenen.

12

Laat de nootjes afkoelen en hak ze grof.

13

De ijsbrownies versieren

Doe de witte chocolade in een wegwerpspuitzakje en sluit dit goed af. Zet dit in een hoog glas met heet water. Zo smelt de chocolade rustig.

14

Haal ondertussen de brownies uit de vriezer en snijd ze in 8 gelijke stukken.

15

Controleer of alle chocolade gesmolten is. Knip dan een klein puntje van het spuitzakje en versier de ijsbrownies met slierten witte chocolade. Maak het helemaal af met verse frambozen en de gekarameliseerde macadamianoten. Serveer direct.