Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Regenboog laagjestaart

Dat is nog eens een taart om de show te stelen! Maak het feest compleet met deze Regenboog laagjestaart.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Regenboog laagjestaart

Bakgerei:

springvorm (Ø 20 cm)

Voor de regenboog taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercrème:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g boter (zacht)
250 ml melk (koud)

Voor decoratie:

0,5 flesjes Dr. Oetker Disco
1 flesje Dr. Oetker Minifeest

Voor het kleuren van het beslag:

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de regenboog laagjestaart

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over 3 kommen. Kleur het biscuitbeslag roze, geel en blauw met de kleurstoffen en de botercrème blauw en geel. Maak een verloop in de kleuren voor een mooi effect.

2

Gekleurde regenboog taart bakken

Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk één voor één in een spring- of taartvorm in ca. 25 minuten gaar. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 25 minuten

3

Maak ondertussen een zakje botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je het leuk vindt kun je de botercrème laagjes ook nog een kleurtje geven. Verdeel de botercrème dan over kommen en kleur met de Kleurstoffen.

4

De regenboog taart stapelen

Doe de blauwe biscuitbodem in een schone spring- of taartvorm. Verdeel hierover een dun laagje botercrème. Stapel vervolgens de andere gekleurde biscuitlagen op elkaar en doe er elke keer een dun laagje botercrème tussen. Druk de regenboog laagjes zachtjes aan.

5

De taart maskeren

Maak het tweede zakje botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrijk de taart met de botercrème.

6

Doe wat Disco op je hand en druk het voorzichtig tegen de zijkant van de taart in de botercrème.

7

Versier de bovenkant als laatst met Minifeest. Je kunt ze er gewoon over heen strooien, maar je kunt er ook leuke patroontjes van maken.

Voedingswaarden Voor het recept Regenboog laagjestaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17857kJ
4265kcal
1290kJ
308kcal
Vet 249.52g 18.03g
Koolhydraten 417.25g 30.15g
Eiwit 64.08g 4.63g