Regenboog laagjestaart

Dat is nog eens een taart om de show te stelen! Maak het feest compleet met deze Regenboog laagjestaart.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Regenboog laagjestaart

Bakgerei:

springvorm (Ø 20 cm)

Voor de regenboog taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercrème:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g boter (zacht)
250 ml melk (koud)

Voor decoratie:

0,5 flesjes Dr. Oetker Disco
1 flesje Dr. Oetker Minifeest

Voor het kleuren van het beslag:

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de regenboog laagjestaart

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over 3 kommen. Kleur het biscuitbeslag roze, geel en blauw met de kleurstoffen en de botercrème blauw en geel. Maak een verloop in de kleuren voor een mooi effect.

2

Gekleurde regenboog taart bakken

Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk één voor één in een spring- of taartvorm in ca. 25 minuten gaar. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

3

Maak ondertussen een zakje botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je het leuk vindt kun je de botercrème laagjes ook nog een kleurtje geven. Verdeel de botercrème dan over kommen en kleur met de Kleurstoffen.

4

De regenboog taart stapelen

Doe de blauwe biscuitbodem in een schone spring- of taartvorm. Verdeel hierover een dun laagje botercrème. Stapel vervolgens de andere gekleurde biscuitlagen op elkaar en doe er elke keer een dun laagje botercrème tussen. Druk de regenboog laagjes zachtjes aan.

5

De taart maskeren

Maak het tweede zakje botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrijk de taart met de botercrème.

6

Doe wat Disco op je hand en druk het voorzichtig tegen de zijkant van de taart in de botercrème.

7

Versier de bovenkant als laatst met Minifeest. Je kunt ze er gewoon over heen strooien, maar je kunt er ook leuke patroontjes van maken.

Voedingswaarden Voor het recept Regenboog laagjestaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17857 kJ
4265 kcal
1290 kJ
308 kcal
Vet 249.52 g 18.03 g
Koolhydraten 417.25 g 30.15 g
Eiwit 64.08 g 4.63 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no