Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Regenboog laagjestaart

Dat is nog eens een taart om de show te stelen! Maak het feest compleet met deze Regenboog laagjestaart.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Regenboog laagjestaart

Bakgerei:

springvorm (Ø 20 cm)

Voor de regenboog taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercrème:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g boter (zacht)
250 ml melk (koud)

Voor decoratie:

0,5 flesjes Dr. Oetker Disco
1 flesje Dr. Oetker Minifeest

Voor het kleuren van het beslag:

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de regenboog laagjestaart

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over 3 kommen. Kleur het biscuitbeslag roze, geel en blauw met de kleurstoffen en de botercrème blauw en geel. Maak een verloop in de kleuren voor een mooi effect.

2

Gekleurde regenboog taart bakken

Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk één voor één in een spring- of taartvorm in ca. 25 minuten gaar. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 25 minuten

3

Maak ondertussen een zakje botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je het leuk vindt kun je de botercrème laagjes ook nog een kleurtje geven. Verdeel de botercrème dan over kommen en kleur met de Kleurstoffen.

4

De regenboog taart stapelen

Doe de blauwe biscuitbodem in een schone spring- of taartvorm. Verdeel hierover een dun laagje botercrème. Stapel vervolgens de andere gekleurde biscuitlagen op elkaar en doe er elke keer een dun laagje botercrème tussen. Druk de regenboog laagjes zachtjes aan.

5

De taart maskeren

Maak het tweede zakje botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrijk de taart met de botercrème.

6

Doe wat Disco op je hand en druk het voorzichtig tegen de zijkant van de taart in de botercrème.

7

Versier de bovenkant als laatst met Minifeest. Je kunt ze er gewoon over heen strooien, maar je kunt er ook leuke patroontjes van maken.

Voedingswaarden Voor het recept Regenboog laagjestaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17857 kJ
4265 kcal
1290 kJ
308 kcal
Vet 249.52 g 18.03 g
Koolhydraten 417.25 g 30.15 g
Eiwit 64.08 g 4.63 g