Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Regenboog cupcakes

Regenboog cupcakes maak je gemakkelijk zelf. Maak kleine toefjes voor een leuk speels effect.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Regenboog cupcakes

Voor de cupcakes:

100 g margarine (zacht)
200 g basterdsuiker (bruine)
2 eieren op kamertemperatuur
150 g bloem
50 g cacao
1 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
150 ml chocolademelk

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter (zacht)
100 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Zet de vormpjes in een muffinbakplaat.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 minuten

2

Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de bruine basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door. Zeef bloem, cacao, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.

3

Vul de cupcake vormpjes tot 1½ cm onder de rand met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

4

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje.

5

Zet de spuitzak in een glas. Trek met de kleurstoffen strepen aan de binnenkant van de spuitzak.

6

Vul de spuitzak met botercreme en spuit kleine rondjes op de cupcake. Ga door tot de hele cupcake gevuld is met regenboogtoefjes.

Voedingswaarden Voor het recept Regenboog cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1319 kJ
315 kcal
1482 kJ
354 kcal
Vet 17.16 g 19.28 g
Koolhydraten 34.82 g 39.13 g
Eiwit 4.31 g 4.84 g