Voor het recept Red velvet cakepops
glas gevuld met suiker/rijst/decoratiezand of piepschuimblok | |
spuitzak | |
spuitmondje met een kleine ronde opening (ca. 2 a 3 mm) |
1 pak | Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops |
30 g | boter (op kamertemperatuur) |
1 | ei |
rode voedingskleurstof |
rode voedingskleurstof | |
200 g | witte chocolade |
Zorg dat het ei op kamertemperatuur is en de boter zacht. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de bakvormpjes hierop. Verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Inclusief Midden
Baktijd: 15 - 17 minuten
Bereid het red velvet cakepopbeslag. Klop de zachte boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakepopsmix en het ei toe.
Mix het geheel eerst op de laagste stand goed door elkaar. Klop daarna het geheel op de hoogste stand in een halve minuut tot een glad beslag. Druppel er nu zoveel rode voedingskleurstof door tot het beslag fel rood kleurt voor echte red velvet cakepops.
Vul de bakvormpjes op de bakplaat met het beslag. Gebruik hiervoor twee theelepels. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 15-17 min. gaar. Laat ze buiten de oven afkoelen.
Breek de witte chocolade in stukken en verwarm het au bain marie.
Haal het uiteinde van een cakepop-stokje door de gesmolten witte chocolade, druk het stokje in de onderkant van een cakeje en leg op een plat bord. Herhaal dit voor alle 10 de red velvet cakepops.
Zet het bord met de cakepops 5 minuten in de koelkast zodat de stokjes stevig vastzitten.
Haal dan de red velvet cakepops een voor een door het gesmolten chocodip. Tik overtollige chocolade eraf tot het niet meer drupt en laat de chocolaag van de cakepops staand in een mok (of een stuk schuim, zie tip) hard worden.
Als de red velvet cakepops nog niet mooi wit geworden zijn, kun je de vorige stap nog eens herhalen.
Verwarm de chocodip nogmaals tot hij weer vloeibaar is en meng er rode voedingskleurstof door.
Doe de chocodip in een spuitzak met een dun spuitmondje en decoreer de red velvet cupcakes met de rode chocolade. Je kunt uiteraard ook de bruine chocolademix uit het cakepop-pakket gebruiken om te versieren! Net wat jij mooi vindt.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1017
kJ
243 kcal |
2035
kJ
486 kcal |
Vet | 13.98 g | 27.96 g |
Koolhydraten | 25.90 g | 51.79 g |
Eiwit | 2.89 g | 5.78 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no