Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Red velvet cakepops

Een plaatje toch? Maak deze bijzondere red velvet cakepops helemaal zelf.

10 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red velvet cakepops

Extra nodig:

glas gevuld met suiker/rijst/decoratiezand of piepschuimblok
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening (ca. 2 a 3 mm)

Voor de red velvet cakepops:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
30 g boter (op kamertemperatuur)
1 ei
rode voedingskleurstof

Voor de chocolaag:

rode voedingskleurstof
200 g witte chocolade

preparation

Bereiding

1

Zorg dat het ei op kamertemperatuur is en de boter zacht. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de bakvormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 15 - 17 minuten

2

Bereid het red velvet cakepopbeslag. Klop de zachte boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakepopsmix en het ei toe.

3

Mix het geheel eerst op de laagste stand goed door elkaar. Klop daarna het geheel op de hoogste stand in een halve minuut tot een glad beslag. Druppel er nu zoveel rode voedingskleurstof door tot het beslag fel rood kleurt voor echte red velvet cakepops.

4

Vul de bakvormpjes op de bakplaat met het beslag. Gebruik hiervoor twee theelepels. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 15-17 min. gaar. Laat ze buiten de oven afkoelen.

5

Breek de witte chocolade in stukken en verwarm het au bain marie.

6

Haal het uiteinde van een cakepop-stokje door de gesmolten witte chocolade, druk het stokje in de onderkant van een cakeje en leg op een plat bord. Herhaal dit voor alle 10 de red velvet cakepops.

7

Zet het bord met de cakepops 5 minuten in de koelkast zodat de stokjes stevig vastzitten.

8

Haal dan de red velvet cakepops een voor een door het gesmolten chocodip. Tik overtollige chocolade eraf tot het niet meer drupt en laat de chocolaag van de cakepops staand in een mok (of een stuk schuim, zie tip) hard worden.

9

Als de red velvet cakepops nog niet mooi wit geworden zijn, kun je de vorige stap nog eens herhalen.

10

Verwarm de chocodip nogmaals tot hij weer vloeibaar is en meng er rode voedingskleurstof door.

11

Doe de chocodip in een spuitzak met een dun spuitmondje en decoreer de red velvet cupcakes met de rode chocolade. Je kunt uiteraard ook de bruine chocolademix uit het cakepop-pakket gebruiken om te versieren! Net wat jij mooi vindt.

Voedingswaarden Voor het recept Red velvet cakepops

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1017 kJ
243 kcal
2035 kJ
486 kcal
Vet 13.98 g 27.96 g
Koolhydraten 25.90 g 51.79 g
Eiwit 2.89 g 5.78 g