Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Red velvet cakepops

Een plaatje toch? Maak deze bijzondere red velvet cakepops helemaal zelf.

10 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red velvet cakepops

Extra nodig:

glas gevuld met suiker/rijst/decoratiezand of piepschuimblok
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening (ca. 2 a 3 mm)

Voor de red velvet cakepops:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
30 g boter (op kamertemperatuur)
1 ei
rode voedingskleurstof

Voor de chocolaag:

rode voedingskleurstof
200 g witte chocolade

preparation

Bereiding

1

Zorg dat het ei op kamertemperatuur is en de boter zacht. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de bakvormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 15 - 17 minuten

2

Bereid het red velvet cakepopbeslag. Klop de zachte boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de cakepopsmix en het ei toe.

3

Mix het geheel eerst op de laagste stand goed door elkaar. Klop daarna het geheel op de hoogste stand in een halve minuut tot een glad beslag. Druppel er nu zoveel rode voedingskleurstof door tot het beslag fel rood kleurt voor echte red velvet cakepops.

4

Vul de bakvormpjes op de bakplaat met het beslag. Gebruik hiervoor twee theelepels. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 15-17 min. gaar. Laat ze buiten de oven afkoelen.

5

Breek de witte chocolade in stukken en verwarm het au bain marie.

6

Haal het uiteinde van een cakepop-stokje door de gesmolten witte chocolade, druk het stokje in de onderkant van een cakeje en leg op een plat bord. Herhaal dit voor alle 10 de red velvet cakepops.

7

Zet het bord met de cakepops 5 minuten in de koelkast zodat de stokjes stevig vastzitten.

8

Haal dan de red velvet cakepops een voor een door het gesmolten chocodip. Tik overtollige chocolade eraf tot het niet meer drupt en laat de chocolaag van de cakepops staand in een mok (of een stuk schuim, zie tip) hard worden.

9

Als de red velvet cakepops nog niet mooi wit geworden zijn, kun je de vorige stap nog eens herhalen.

10

Verwarm de chocodip nogmaals tot hij weer vloeibaar is en meng er rode voedingskleurstof door.

11

Doe de chocodip in een spuitzak met een dun spuitmondje en decoreer de red velvet cupcakes met de rode chocolade. Je kunt uiteraard ook de bruine chocolademix uit het cakepop-pakket gebruiken om te versieren! Net wat jij mooi vindt.

Voedingswaarden Voor het recept Red velvet cakepops

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1017kJ
243kcal
2035kJ
486kcal
Vet 13.98g 27.96g
Koolhydraten 25.90g 51.79g
Eiwit 2.89g 5.78g