Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Prinsessen bonbons maken

Speciaal voor de prinsessen van Nederland ga je natuurlijk prinsessen bonbons maken.

ongeveer 18 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Prinsessen bonbons maken

:

Bonbon- of fonduevork

Voor bonbonnetjes:

1 pak zachte nougat (a 200 gram, 18 stuks)
1 pak eetpapier
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 reep witte chocolade met rice crispies
suikerfiguurtjes met prinsessen thema

preparation

Bereiding

1

Prinsessen bonbons maken

Leg de blaadjes roze snoeppapier met de 'geblokte' kant naar boven op een snijplank. Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het in een kommetje.Zet de kom op een pannetje met een bodempje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

2

De bonbons maken gaat alsvolgt: haal, met behulp van de (bonbon of fondue) vork stuk voor stuk de helft van de nougatblokjes door het glazuur. Laat de chocolade steeds wat afdruipen en zet ze daarna op het eetpapier. De bonbons maak je helemaal af door een suikerfiguurtje of andere decoratie er op te plakken.

3

Breek de witte chocolade in een tweede kommetje, zet dit op een pannetje met kokend water en laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Herhaal het dippen met de rest van de nougatblokjes en garneer ook deze snoepjes met een versiering. Laat de bonbonnetjes opstijven en knip het snoeppapier rondom netjes bij.

Voedingswaarden Voor het recept Prinsessen bonbons maken

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 306kJ
73kcal
2550kJ
609kcal
Vet 4.22g 35.16g
Koolhydraten 6.63g 55.27g
Eiwit 0.68g 5.64g