Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Popcorn Cupcakes

Een meidenfilmavond? Daar horen popcorn en cupcakes bij!

12 cupcakes

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Popcorn Cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
260 g margarine (zacht)
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk
60 g bruine suiker
1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
zoute popcorn (een klein zakje)
25 g cacao

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
steelpan

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Zet de vormpjes op een bakplaat of in een muffinbakplaat.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 - 25 minuten

2

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak met 100 g boter. Om er chocolade cakejes van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag.

3

Smelt de rest van de boter (160) op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

4

Doe op iedere cupcake een schep karamel en bestrooi de cupcakes met zoute popcorn.

Voedingswaarden Voor het recept Popcorn Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1419 kJ
339 kcal
1352 kJ
323 kcal
Vet 25.45 g 24.24 g
Koolhydraten 21.18 g 20.17 g
Eiwit 5.64 g 5.37 g