Voor het recept Popcorn Cupcakes
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
260 g | margarine (zacht) |
2 | eieren op kamertemperatuur |
100 ml | melk |
60 g | bruine suiker |
1 blikje | gecondenseerde melk |
snufje | zout |
zoute popcorn (een klein zakje) | |
25 g | cacao |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes |
steelpan |
Verwarm de oven voor. Zet de vormpjes op een bakplaat of in een muffinbakplaat.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: 22 - 25 minuten
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak met 100 g boter. Om er chocolade cakejes van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag.
Smelt de rest van de boter (160) op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.
Doe op iedere cupcake een schep karamel en bestrooi de cupcakes met zoute popcorn.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1419kJ 339kcal |
1352kJ 323kcal |
Vet | 25.45g | 24.24g |
Koolhydraten | 21.18g | 20.17g |
Eiwit | 5.64g | 5.37g |