Pompoen Cupcakes

Het beste recept voor een gure, stormachtige herfstdag. Binnen mooie pompoencupcakes maken en daarna lekker opeten met een kopje warme thee...

6 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pompoen Cupcakes

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
kwastje

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren
100 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en rood)

Voor decoratie:

marsepein (groen)
paar zoute stokjes

preparation

Bereiding

1

Bereid de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een beetje rode en gele kleurstof toe, zodat het cupcakes beslag oranje kleurt. Vul de vormpjes ongeveer tot de helft in plaats van tot tweederde.

2

Laat de cupcakes goed afkoelen.

3

Haal de cupcakes uit de papiertjes en snij een klein laagje van de bovenkant af zodat ze strak en glad zijn aan de bovenkant.

4

Maak de luchtige botercreme aan zoals staat beschreven op de verpakking. Voeg aan het eind nog enkele druppels rode en gele kleurstof toe en meng het geheel goed door totdat je een mooie oranje botercreme hebt. Mocht deze nog iets te geel zijn voeg je wat extra rood toe en andersom voeg je wat extra geel toe.

5

Bestrijk een cupcake in met een laagje oranje botercreme en zet daar een ander cupcakeje ondersteboven op.

6

Breek een zout stokje af tot de juiste lengte, zodat je hem aan de bovenkant in de cupcake kan steken en hij nog een stukje van ongeveer 1 a 2 cm uitsteekt.

7

Rol een stuk groene marsepein uit tot een dunne plak en steek er met de blaadjesuitsteker blaadjes uit of snijd met een mesje een blaadjes vorm uit.

8

Van een ander stuk groene marsepein rol je hele dunnen sliertjes. Deze vouw je voorzichtig om een dun penseeltje heen. daarna schuif je het geheel er voorzichtig af en heb je een soort van wokkel.

9

Deze 'wokkels' leg je voorzichtig om het steeltje van de pompoen heen en duw je een blaadje een beetje tegen het steeltje aan.

10

De pompoencupcakes zijn klaar!

Voedingswaarden Voor het recept Pompoen Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1457 kJ
348 kcal
1411 kJ
337 kcal
Vet 24.02 g 23.32 g
Koolhydraten 26.31 g 25.55 g
Eiwit 6.14 g 5.96 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no