Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pompoen Cupcakes

Het beste recept voor een gure, stormachtige herfstdag. Binnen mooie pompoencupcakes maken en daarna lekker opeten met een kopje warme thee...

6 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pompoen Cupcakes

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
kwastje

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren
100 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en rood)

Voor decoratie:

marsepein (groen)
paar zoute stokjes

preparation

Bereiding

1

Bereid de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een beetje rode en gele kleurstof toe, zodat het cupcakes beslag oranje kleurt. Vul de vormpjes ongeveer tot de helft in plaats van tot tweederde.

2

Laat de cupcakes goed afkoelen.

3

Haal de cupcakes uit de papiertjes en snij een klein laagje van de bovenkant af zodat ze strak en glad zijn aan de bovenkant.

4

Maak de luchtige botercreme aan zoals staat beschreven op de verpakking. Voeg aan het eind nog enkele druppels rode en gele kleurstof toe en meng het geheel goed door totdat je een mooie oranje botercreme hebt. Mocht deze nog iets te geel zijn voeg je wat extra rood toe en andersom voeg je wat extra geel toe.

5

Bestrijk een cupcake in met een laagje oranje botercreme en zet daar een ander cupcakeje ondersteboven op.

6

Breek een zout stokje af tot de juiste lengte, zodat je hem aan de bovenkant in de cupcake kan steken en hij nog een stukje van ongeveer 1 a 2 cm uitsteekt.

7

Rol een stuk groene marsepein uit tot een dunne plak en steek er met de blaadjesuitsteker blaadjes uit of snijd met een mesje een blaadjes vorm uit.

8

Van een ander stuk groene marsepein rol je hele dunnen sliertjes. Deze vouw je voorzichtig om een dun penseeltje heen. daarna schuif je het geheel er voorzichtig af en heb je een soort van wokkel.

9

Deze 'wokkels' leg je voorzichtig om het steeltje van de pompoen heen en duw je een blaadje een beetje tegen het steeltje aan.

10

De pompoencupcakes zijn klaar!

Voedingswaarden Voor het recept Pompoen Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1457kJ
348kcal
1411kJ
337kcal
Vet 24.02g 23.32g
Koolhydraten 26.31g 25.55g
Eiwit 6.14g 5.96g