Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Plaatvlaai met krokante nougatine

Lekkere krokante plaatvlaai met karamel en nougatine.

1 stuk

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Plaatvlaai met krokante nougatine

Bakgerei:

bakpapier
bakplaat

Voor de plaatvlaai met nougatine:

1 pak Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
200 ml melk (lauwwarm)
2 eieren
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
25 g boter (gesmolten)
75 g boter
100 g zachte karamels fijngehakt
75 g Dr. Oetker Nougatine

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Het is belangrijk dat de 75 g boter koud is. Leg het daarom even in de diepvries. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang het water door melk. Voeg extra de losgeklopte eieren, 2 zakjes vanillesuiker en gesmolten boter toe. Laat het deeg 10 minuten rijzen.

3

Rol het deeg uit op de bakplaat tot een zo groot mogelijke lap. Maak kleine kuiltjes in het deeg. Schaaf de ijskoude boter in plakjes en verdeel het over het brooddeeg.

4

Dek het geheel af met een theedoek en laat het brooddeeg weer 10 minuten rijzen.

5

Meng de fijngehakte karamel en Nougatine en strooi dit over het deeg. Bak de koek in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodkoek afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 25 - 30 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Plaatvlaai met krokante nougatine

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12523 kJ
2991 kcal
1202 kJ
287 kcal
Vet 128.63 g 12.33 g
Koolhydraten 386.61 g 37.07 g
Eiwit 72.25 g 6.93 g