Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pizzaringen met zongedroogde tomaten

Gek op pizza? Probeer dan deze ringen van pizzadeeg met zongedroogde tomaten.

ongeveer 24 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pizzaringen met zongedroogde tomaten

Bakgerei:

mixer met deeghaken
bakpapier
bakplaat

Voor de pizzaringen:

100 g zongedroogde tomaten in olie
500 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
snufje suiker
1,5 tl zout
100 ml water (lauwwarm)
100 ml droge witte wijn
50 ml olie van zongedroogde tomaten
50 ml olijfolie
2 el bloem
2 el gedroogde rozemarijn
gedroogde chilischeuten

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken in een zeef. Vang hierbij de olie op en houd 50 ml hiervan apart (vul dit eventueel aan met olijfolie).

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 45 minuten

2

Zeef de bloem in een mengkom en meng dit zorgvuldig met de gist. Voeg het zout, de suiker, het water, de wijn en beide soorten olie toe. Kneed dit met de mixer (met deeghaken) eerst op de laagste en daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een deeg. Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3

Dep de zongedroogde tomaten goed droog, snijd ze in kleine stukjes en bestrooi ze met bloem. Meng de tomatenstukjes, de rozemarijn en de chilischeuten door het deeg. Verdeel het deeg in ongeveer 24 stukken.

4

Rol deze stukken op een met bloem bestrooid werkvlak tot rollen van ongeveer 15 cm, vorm hiermee ringen en druk de uiteinden goed samen. Laat deze ringen een voor een elk ongeveer ½ minuut in licht kokend, gezouten water trekken. Haal de ringen uit het water en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.

5

Leg de ringen op twee met bakpapier beklede bakplaten en schuif ze in de oven (bij een heteluchtoven samen, anders eerst de ene bakplaat 45 minuten en daarna de andere). Laat de ringen op een keukenrooster afkoelen.

6

Extra

Serveer de pizzaringen met pizzaspiraaltjes. Meng hiervoor twee eigelen met vier eetlepels slagroom. Roer hieronder 60 g gemalen parmezaanse kaas en vier eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden. Bestrijk hiermee twee rollen pizzadeeg (elk 230 g, diameter 32 cm).

7

Rol het pizzadeeg weer op met behulp van het bakpapier (verwijder het bakpapier) en plaats de rollen kort in de diepvriezer. Snijd de rollen in schijven van ongeveer 1 cm dikte en leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven (Heteluchtoven – 200°C) gedurende ongeveer 20 minuten. Laat de pizzaspiraaltjes een beetje afkoelen op een keukenrooster en serveer ze lauwwarm of koud.

Voedingswaarden Voor het recept Pizzaringen met zongedroogde tomaten

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 507kJ
121kcal
1269kJ
303kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g