Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Piñata Cake

Een bolvormige gekleurde cake gevuld met traktaties zoals snoep en kleine cadeautjes. Leuk voor een kinderverjaardag!

12 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Piñata Cake

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
mixer met garden
2 ronde ovenschalen

Extra nodig:

Feestkaarsje(s)

Voor de bolvormige cakes:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml water

Voor de groene botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw en geel)

Overige ingrediënten en decoratie:

Snoepgoed naar keuze voor de vulling
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
1 flesje Dr. Oetker Disco

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Vet twee bolvormige en ovengeschikte schalen in met de bakspray. Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden van de oven.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

2

Bolcakes bakken

Maak het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Vul beide schalen tot iets meer dan de helft. Bak de cakes naast elkaar in de oven in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat na het bakken de bolcakes goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 30 - 40 minuten

3

Cakes uithollen

Snijd een klein laagje van de onderzijde van één of beide cakes af zodat ze goed op elkaar aansluiten. Hol de binnenkant van beide bolcakes uit met een lepel.

4

Blauwgroene botercrème

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg enkele druppels blauwe en een druppel gele kleurstof toe. Meng dit geheel tot een egale blauwgroene kleur. Bestrijk de randen van beide cakes met een laagje botercrème.

5

Piñata vulling

Vul de onderste bolcake met snoepgoed.

6

Ronde balvormige cake maken

Zet nu de andere bolcake er bovenop zodat het een ronde cake wordt.

7

Piñata cake met gekleurde botercrème

Bestrijk de gehele Piñata cake met groene botercrème.

8

Decoreren Piñata cake

Strooi de discokorrels en de zachte zilveren parels op de bovenkant en plaats eventueel een kaarsje bovenop de Piñata cake.

Voedingswaarden Voor het recept Piñata Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1302 kJ
311 kcal
1051 kJ
251 kcal
Vet 12.63 g 10.18 g
Koolhydraten 38.53 g 31.07 g
Eiwit 7.53 g 6.07 g